fredag 19. juni 2015

Jørgen Jæger: MonsterDette er en skikkelig thriller av en krim! Jeg har tidligere lest Ridderkorset, som jeg umiddelbart falt for, og nå kommer Monster for salg utpå høsten! Gled dere, krimlesere! 
I "Monster" finner du alle ingredienser for en vellykket krim. Her er et krimplott som er svært aktuelt, da det omhandler en skremmende sak der en voldelig psykopat er på jakt etter mor og barn som må leve med ny identitet på et nytt sted. Vi befinner oss i et lite tettsted på sørvestlandet. Fjellberghaven politistasjon blir oppringt da en person er forsvunnet, og det er mistanker om at psykopaten, som trass i at han angivelig skal sitte i fengsel, har funnet de han leter etter.

Lensmannen Ole Vik, som ikke har vært i aktiv tjeneste etter langtidsskader påført i en biljakt, blir tilkalt, og sammen med politioverbetjent Cecilie Hopen, som vi kjenner fra Ridderkorset, får de en vanskelige sak å arbeide med. Vik har i tillegg til får et stort dilemma, da han må velge mellom to måter å tilbringe framtida på. Bare den ene innebærer mulighetene for en framtid sammen med kjæresten Marte, som bor i Drammen sammen med to barn. Må han gi avkall på henne, som betyr så mye for han? Og Cecilie sliter med forholdet til kjæresten Bernhard, der både mistro og usikkerhet er kommet i mellom dem. Gjennom disse personlige innspillene i livet til de to, blir de to etterforskerne troverdige og ekte. Jeg blir rett og slett glad i dem.

I jakten på en brutal overfallsmann og morder viser overvåkningskamera en motorsyklist som trolig har vært tilstede, og etterforskningen fører til et voldelig besøk i en motorsykkelklubb. En av etterforskerne får hard medfart og forsvinner sporløst.  For den lille familien som har vært truet på livet og nå prøver å komme seg etter de dramatiske hendelsene, blir ikke hverdagen lettere. Alt tyder på at de fortsatt har en trussel hengende over seg, og mye tyder på at sakene som politiet etterforsker er vanskeligere og mer uforutsett enn forventet.
 
Spenningen holdes konstant oppe gjennom hele boka, og først på de siste sidene aner vi løsningen. Med andre ord en bok en ikke klarer å legge fra seg frivillig. Med en kald og regntung sommernatt utenfor vinduet, ble det noen hustrige og gufne timer før jeg kunne avslutte boka! 

Juritzen forlag
2015
418 sider (Lesereksemplar i pocketutgave)
Bokmål
 

6 kommentarer:

 1. Jeg er totalt fengslet av denne her akkurat nå, måtte presse den ned på bordet og komme meg på jobb. For en forrykende handling, med spenningen på topp!

  SvarSlett
 2. Denne ser jeg frem til å lese. Så det er ikke sperrefrist for omtale/anmeldelser på denne boka? Tenkte å sende epost å spørre om det, men har ikke kommet så langt. Antar du har gjort det.:) Ha en flott helg Åslaug!

  SvarSlett
  Svar
  1. I det ikkekorrekturleste lesereksemplaret ber både forlag og forfatter om tilbakemelding, så jeg gikk ut fra at det var greit.

   Slett
  2. De bøkene er i utgangspunktet beregnet for bokhandlerne så de kan være forberedt til de kommer i salg, og ikke for anmeldelser, så derfor er det som regel en sperrefrist for offentlige omtaler/anmeldelser. Nå har jeg imidlertid kontaktet forlaget for å høre om det er sperrefrist for de fire krimbøkene de nå har sendt ut, (som jeg har mottatt) og det er det ikke, så vi kan blogge om dem før de blir lansert.:)

   Slett
 3. Så flott omtale. Jeg har ikke lest noen av denne forfatterens bøker, men nå fikk jeg jammen lyst :)

  SvarSlett
 4. Endelig har jeg også lest denne- og ikke minst skrevet en kort omtale, med link til innlegget ditt. Dette er første boka jeg har lest i serien, og det var heldigvis helt greit å hoppe over de første bøkene. Det er så mye man har lyst til å få med seg på litteratutfronten, at skulle man bestandig begynne på Bok nummer en, hadde lesinga antagelig blitt temmelig ensforma... Når det er sagt, kommer jeg antagelig til å lese neste bok i serien, det er jo litt morsomt å følge med på hva som skjer med etterforskerne frammover også ;o)

  SvarSlett