torsdag 25. oktober 2012

Min favorittforfatter på K

Anette inviterer i dag til å skrive litt om den forfatteren på bokstaven K vi liker best. Ja her er det mange å velge mellom! Hva med Karl Ove Knausgård? Han liker jeg veldig godt. Og likedan Linda Boman Knausgård. (Jeg har tidligere blogget om begges bøker.) Eller thrillerkongen Dean Koontz med sine ekstremt spennende bøker? Men for å være litt original, velger jeg en bok gitt ut i 1945, skrevet av Lorentz N.Kvam. Vet lite om han, men fant boka i bokhylla mi. Den heter "Trollskap og helligdom".Boka er et streiftog gjennom overtroens historie fra eldre tider opp til da den ble skrevet. Utviklingen har nok godt enda lenger fram til i dag! Program som Åndenes makt o.l tyder på at overtroen blomstrer i dag.

 I boka blir vi kjent med primitiv trolldom og magi, overnaturlige fenomener, astrolgi, mantikk, amuletter, talismaner og maskotter, alkjemi, hekseprosesser, svarteboka, spiritisme og mye mer.
Og Hallesbys tro på smådjevler og Satan er også nevnt. Har vi noen slike "Calvinister" i dagen samfunn? Ja, mange, men kanskje med litt andre uttrykksformer. Forfatteren avslutter med å vise til Goethes siste ord på dødsleiet: Lys! Lys!

Litt artig lesning syns jeg.

13 kommentarer:

 1. Hei, der var du, og jaggu hadde du allerede lagt ut et innlegg fra bokhylla di :)
  Jeg tenkte først på Karl-Ove, men så synes jeg Khaled er lettere å lese, kan leve meg mer inn i historiene.. Surrealistisk kanskje, med tanke på at jeg faktisk er en av "hovedpersonene" hos Karl-Ove :) Hehe :) Jaja...
  Boka du valgte hørtes i allefall veldig interessant og spennede ut. Vet ikke helt om jeg hadde turt å lese den..

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg veldig nysgjerrig Ellen.....

   Slett
  2. Likeså! Har lest alle bøkene hans, så nysgjerrigheten lyser! (Men venter ikke svar på hvem du er!)

   Slett
 2. Har ikke lest noen av Knausgård sine bøker, ikke enda i hvertfall. Er rimelig usikker på om jeg kommer til å lese de. Den boken her virker interessant!:)Noterer meg den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig å finne gamle bøker. Vet faktisk ikke hvor jeg har denne fra. Har arvet bøker fra mine foreldre og svigerforeldre. Knausgård er verdt å lese!

   Slett
 3. Jeg liker veldig godt Koontz, men Kanusgård har jeg ikke lest. Hverken hun eller han.
  Trollskap og helligdom hørtes virkelig spennende ut så den noterer jeg meg. Takk for tips og ha en fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det står 7 Koontzbøker i hyllene mine. Karl Ove er skikkelig god til å skrive, så du kan jo lese litt om ikke hele serien. Jeg ble iallfall fanget av språk og evne til refleksjon.

   Slett
 4. aldri hørt om hverken bok eller forfatter, men den virker interesant :D takk for tipset

  SvarSlett
 5. Her lister du opp masse spennende, flott innlegg :) Og jeg har lagt inn link hos linkyen min for deg. Det er ikke så vanskelig - bare kopier adressen til dette innlegget og lim inn sammen med navnet på bloggen din (i hver sin kolonne selvfølgelig)! Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Er ingen dataekspert, skjønner jeg.

   Slett
 6. Har ikke lest noe av de du nevner, så får vel ta en nærmere titt

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er vanskelig å finne denne gamle boka - vet ikke hvor jeg har den fra!

   Slett
 7. Virker som en spennende bok, forfatteren har jeg ikke hørt om før - takk for lesetips :)

  SvarSlett