søndag 13. januar 2013

Å gi opp en bok - ikke ofte det skjer!

Nå har jeg opplevd å gi opp å lese ferdig en bok. Lenge siden sist! Denne gangen var det Stjernestøv av Neil Gaiman. Dette ble for mye fantasi for meg. De siste 80 sidene bladde jeg bare i gjennom. Og så har jeg gått hen og lånt to bøker av samme forfatter, den andre er Kirkegårsboken . Dette skal være en undomsbok, en spøkelsesvariant av Jungelboken, heter det. Skal jeg hive meg på den og tro at den fenger mer enn Stjernestøv? Bør vel gi den en sjanse. Eller?


 

19 kommentarer:

 1. Har ikke lest noen av disse, så ikke vet jeg.. Ingen skam å legge fra seg en bok. Sjelden jeg gjør det sjøl, men noen ganger så..

  SvarSlett
 2. Det er altfor mange gode bøker i verda til at ein skal bruke tid på dei ein ikkje liker... Eg har eigentleg ein ganske stor motforestilling mot det å leggje frå meg ei bok, og har kjempa meg gjennom meir enn ei som eg eigentleg burde lagt frå meg. Har ein begynt så har ein begynt...

  Men dei siste åra har eg blitt meir nøyen, etter kvart som "skal lese"-bunken har vokst meg over hovudet...

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker heller ikke å gi meg - men skal bli flinkere. For lista over bøker jeg ønaker å lese blir utvidet hvar dag!

   Slett
 3. Jeg legger fra meg bøker rett som det er. Gidder ikke bruke av min dyrbare tid til å gjøre noe jeg ikke finner glede ved. Ser du ferdig filmer og TV-programmer som du finner ut at du ikke liker også? Nei ... Plukk bøker som du liker, og les dem heller. Selv la jeg fra meg "Den sorte løperen" i jula etter 30 sider. Da hadde allerede de logiske bristene og de stereotype karakterene fått fotfeste, og jeg merket at jeg mistet all lyst til å lese resten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke tenkt over at ei bok kan sammenlignes med TV! Der velger jeg stadig bort!

   Slett
 4. Heidi (med bloggen Stjernekast) likte Kirkegårdsboken bedre enn Stjernestøv, men sida jeg bare har lest Kirkegårdsboken- som jeg likte veldig godt!
  De andre har rett; man skal ikke fullføre ei bok hvis den ikke fenger. Det er jo alltids ei ny bok som venter- og lokker ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. OOpsss.... Jeg bør visst lese kommentarene mine før jeg trykker "publiser". Det falt ut en liten detalj om at jeg ikke kan sammenligne eller rangere bøkene.. Men du skjønte sikkert poenget likevel?!

   Slett
  2. Enig i at bøker bør ikke sammenlignes, hver bok er jo unik.

   Slett
 5. Jeg pleier å kjempe meg gjennom det meste, men av og til hopper jeg 100 sider frem for så å lese videre, og kjenne etter om jeg føler jeg har gått glipp av noe. Kanskje du vil lese den andre boken etter en pause?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har besytmet meg for å gi Neil Gaiman en sjanse til.

   Slett
 6. Syns det er heilt greit å la vere å lese ferdig ei bok som ikkje fengar. Har heldigvis blitt flinkare til det sjølv også, skal-lese-haugen er for stor til å kaste vekk tida.
  Sjølv elskar eg alt eg har lest av Neil Gaiman, men smaken er som kjent forskjellig. Kirkegårdsboka er iallfall ganske annleis enn Stjernestøv. Lykke til

  SvarSlett
  Svar
  1. Har tatt bestemmelsen, skal gi forfatteren en sjanse til og lese ungdomsboka.

   Slett
 7. om Berit sier over: Jeg synes Kirkegårdsboka er bedre enn Stjernestøv. Skikkelig fin er den. Fantasy er det ja og om det ikke er din kopp te skjønner jeg du sliter. Men Kirkegårsdboka er en barne og ungdomssbok og det er den største forskjellen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har begynt å lese noen barne- og ungdomsbøker da jeg er med i Bokbloggturneen, så jeg skal nok lese Kirkegårsdboka.

   Slett
  2. Jeg tror nok du liker den bedre. Jeg ser frem til å få høre! Den er svært lettlest så det går nokk unna.

   Slett
 8. Det er ikke alltid gøy nei, men noen ganger er det bare feil...

  Ønsker deg en fortryllende start på uken!
  Her skal kvelden tilbringes med en kjær venninne, jeg som hater å shoppe skal faktisk bli med henne på shopping (grøss og gru) - hva man ikke gjør for de man er glad i *smile*

  Stor klem
  -Maia

  SvarSlett
  Svar
  1. Å gjøre noe for den en er glad i er godt. Så det ble nok en bra opplevelse. Ha en fin uke du også Maia!

   Slett
 9. Ta en bit og smak litt på den:) Er den vond finn noe bedre å tygge på:)

  SvarSlett