tirsdag 26. februar 2013

Boken på vent: Xinran om Tibet

Da er jeg tilbake på bloggen etter en ukes fravær. Har hatt en fantastisk opplevelsesrik tur til Tyrkia, der vi startet og avsluttet i Antalya,. men var 3 døgn i Kappadokia, som ligger på ca. 1300 m. På turen oppover møtte vi kraftig snøfall og snødrev, og biler med sommerdekk sto i veikanten over alt. Vi var glad for å ha en dyktig sjåfør som fraktet oss vel fram til utrolige Kappadokia. Temperaturen lå på 0 - 6 grader mens vi var der, så det var godt å få et døgn med 20 grader nede i Antalya før vi dro hjem.

 
Men over til boka på vent. Der er lista lang nå, men jeg velger å trekke fram den boka vi skal lese i bokklubben vår nå: Xinran: Himmelgraven.

Vi leser ofte romaner fra fremmede miljøer, og Tibet har vilite kjennskap til. Derfor gleder jeg meg til å lese denne boka.
Romanen er bygget over en sann historie. Forfatteren traff Shu Wen i Kina, og det er hennes 30 år lange vandring i Tibet vi hører om.
Handlingen begynner i 1958 da Shu Wen og Kejun er nygifte medisinstudenter. Kommunismen er ny og preget av håp og entusiasme. Kejun lar seg verve som militærlege og drar sammen med kinesiske tropper til Tibet. Ikke lang tid etterpå får Shu Wen beskjed om at han er død i kamp.
Nå starter Shu Wen sin reise for å finne ut om det virkelig er mannen hennes som er død. Det høres ut som en spennende reise , og jeg ser fram til å lese hva som skjer videre.

5 kommentarer:

 1. Så bra du synes turen var fin. Selv om det var kaldt! :-) Boken du trekker frem har jeg ikke hørt om, men den hørtes interessant ut.

  SvarSlett
 2. Velkommen hjem! Flott at du hadde det fint på turen.
  Spennende bok du viser frem til oss, noterer meg den på leselisten min.

  SvarSlett
 3. Velkommen hjem igjen! Kjekt å høre at det var en fin tur selv om det var kaldt. Boken har jeg ikke hørt om men den havner på listen. Ha en fin ettermiddag:-)

  SvarSlett
 4. Dette var jammen enda ei bok som frister!!
  Leste innlegget ditt om turen dere skulle på (og som allerede er gjennomført!), og da ble det enda mer som fristet; en tur til fjerne himmelstrøk... For min del blir det vel helst reising i regi av Bøkenes Reisebyrå, men det får være greit det også.. Det er ikke bestandig man får til alt man ønsker. Uansett; morsomt å få noen glimt fra andres ekspedisjoner i inn- og utland. Takk for titten og takk for tips om ei spennende bok ;o)

  SvarSlett
 5. Dette virker som en meget spennende bok. Liker slike.:) Takk for tips.

  SvarSlett