fredag 12. april 2013

Gillian Flynn: Åpne sårDette er andre boka jeg har lest av Gillian Flynn.
To unge jenter er blitt drept i løpet av kort tid. Alt tyder på at dette er samme morder, da begge jentene har fått alle tenner trukket ut.
Hovedpersonen i boka, Camille, er fra samme småby der drapene har skjedd. Hun er journalist og blir sendt dit for å dekke saken. Hun har ikke vært hjemme på lenge, og møter sin halvsøster Amma for første gang på mange år. En fremmelig 13 åring med store psykiske problemer. Camille mistet en søster før Amma ble født. Dette har påvirket familien i stor grad. Vi får en god beskrivelse av miljøet i småbyen, både før, når hun voks opp, og nå. Miljøet har ikke endret seg mye. Camille, som tidligere har vært selvskader og innlagt på psykiatrisk klinikk, får et møte med  hjemmet, familien og hjembyen som åpner gamle sår.

Dette er en psykologisk og spennende thriller, men trass i at den var vanskelig å slippe, var det ikke den beste jeg har lest. Likte "Flink pike" bedre.  "Åpne sår" ble litt for forutsigbar, kan det se ut som. Men oppklaringen blir for oppramsende og ligger på en måte som et vedheng som ikke passer inn. Boka er dyster og mørk, noe som på en måte er naturlig når det handler om mennske rmed store psykiske skader og barnedrap. Men et eller annet mangler. Jeg ble rett og slett litt skuffet. Kanskje store forventninger var årsaken? Nå gleder jeg meg til å lese "Mørke rom", da den har fått mye bra kritikk.

  Åpne sår av Gillian Flynn (Heftet)

Font Firlag
2012
249 sider
Pocketutgave

3 kommentarer:

  1. Jeg syntes Camille var en interessant hovedperson, og likte boken godt :)

    SvarSlett
  2. Jeg synes denne var interressant, men noe ujevn kanskje... Synes Mørke rom var best.:)

    SvarSlett
  3. fin omtale. har lest "flink pike" og leser nå "mørke rom", begge er knallbra, men så langt liker eg best Flynn's siste bok for å være ærlig. "åpne sår" tenkte eg å lese litt senere :)

    SvarSlett