lørdag 6. april 2013

Jeg velger meg april!April er uforutsigbar. I det ene øyeblikket skinner sola, snøen smelter, krokusen titter opp - og jeg setter meg ute med en kaffekopp og ei bok. Men før en side er lest, har det skyet over og det snør. Og sånn fortsetter det. I går ettermiddag kjørte vi hjemmefra til Buvika ved Trondheim, i nydelig sol og med bare veier. I morges våknet vi opp til hvitt landskap igjen. Og nå kommer sola. For en flott måned!
 

Jeg velger meg april


av Bjørnstjerne Bjørnson

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

5 kommentarer:

 1. Jøss er det hvitt der oppe igjen, ja sånn er det i Trøndelag. Takk for koselig innlegg.:) Fin lørdagskveld til deg.

  SvarSlett
 2. I Bergen fikk vi 10 cm snø forrige søndag, og har hatt flott blå himmel, men god varme i solen hele uken. Helt til i dag, nå snør det i byger, fra blå himmel, men spredte skyer. Vi pleier ikke ha snø i april, men heller ikke blå himmel hele mars, så værgudene fryder seg nok, med å leke med oss :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er derfor april narrer oss gang på gang! Tror du på våren så kommer snøbygene. Gleder meg likevel til å komme hjem om et par uker å nyte våren. Er på vei til Bodø, og DER er det vinter nå!

   Slett
 3. Kjenner til det være ja, er jo i Trondheim jeg også:) Venter meg skikkelig vår nå, bort med snøen:) men samtidig er jo litt ruskevær godt også, blir letter å holde på med skolearbeide inne da:) Takk for kjempekoselig smakebit!:) Ha en god søndag!:)

  SvarSlett
 4. Høres kjent ut: de eventuelle krokusene som har kommet opp, er blitt begravd i snø her hos meg, og i skrivende stund daler snøfnuggene tett ned. Som Tine påpeker må værgudene fryde seg! April og april, nå vil jeg ha vår!

  SvarSlett