onsdag 17. juli 2013

Gillian Flynn: Mørkerom
Da har jeg lest den tredje boka av Gillian Flynn. Mørkerom er en uhyggelig bok. Vi møter den voksne Libby som vil prøve å finne ut hva som skjedde da hennes mor og to søstre ble brutalt drept da hun var lita jente. Et grusomt mord, mest sannsynlig et satanistiske ritualdrap. Broren Ben ble fengslet for drapet, og nå, etter 25 år dukker det opp en gruppe med navn The kill club som vil renvaske han. Libby, en ufordragelig jente som leseren i utgangspunktet ikke får så mye sympati med, går inn med på å finne de personene som var involvert i saken den gang . Libby har ikke hatt kontakt med broren i fengselet, og har heller ingen nære venner. Etter hvert blir du kjent med en sårbar og redd jente som aldri har turt å nærme seg noen følelsesmessig. Kun når hun har hatet.  En stygg historie rulles opp, og ting viser seg å ikke være slik de fleste trodde. Dette være seg vanlige folk, media og rettsvesenet. Jeg likte Flink pike veldig godt, og denne var i samme kategori; en tøff thriller, velskrevet og intens. Den tredje boka Åpne sår var ikke i samme gate, etter min smak.
Vil du lese noe som er mørkt, trist, uhyggelig og nedslående, men spennende og fengslende, her er boka.


Font forlag
2012
379 sider

3 kommentarer:

 1. Jeg syntes også at denne var uhyggelig. Jeg likte den godt, selv om i likhet med deg ikke ble så veldig glad i hovedpersonen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg slengte i vei en halvferdig omtale tidligere, så denne er litt "omformet".

   Slett
 2. Likte og ikke likte denne boken. Var spennende historie, men det var noe som manglet, som jeg ikke helt greier å sette fingeren på enda. Men noe var det. Men jeg ble underholdt i bøtter og spann. Må si meg enig om hovedpersonen:) Ha en fin dag videre!:)

  SvarSlett