fredag 6. desember 2013

Gjør noe positivt for barn !

Unicef har en viktig kampanje gående før jul.  Ta en titt og se om du finner noe som passer for deg!!

"Julen er som et forstørrelsesglass. Det som kjennes godt blir enda bedre, og det som er trist og vondt, føles vondere.
Julens fokus på fellesskap og feiring, bidrar i mange tilfeller til å forsterke de problemene barn allerede står i - og følelsen av å falle utenfor fellesskapet. Julen er en ekstra vanskelig tid for barn som i utgangspunktet lever i en tøff hverdag, av grunner som fattigdom, rus eller sykdom i hjemmet, ensomhet eller minoritetsbakgrunn, for å nevne noen. 
Vi er ikke ute etter å gi deg dårlig samvittighet, eller frata deg gleden over tiden vi går i møte. Det er lov å ha det bra og glede seg over det. Men, vi ønsker å inspirere deg til å være en som bidrar til at færre barn må grue seg til jul – og til at flere barn får gode minner de kan dele med andre. Vi vil gi deg muligheten til å være en som bryr seg.
Også i år ønsker vi å bidra til at voksne tar et spesielt ansvar for barn i sitt nærmiljø i løpet av desember. Vi ønsker å gi en påminnelse om betydningen av trygge, inkluderende voksne for sårbare barn, spesielt i julen.  Vi ønsker å vise at det ofte ikke er mye som skal til for å skape et kjærkomment pusterom for barn som strever."
 
Her er mange gode tips om hva som kan gjøres.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar