søndag 10. august 2014

En smakebit på søndag. En rik høst av Tore Oksholen

  Denne søndagen har jeg en smakebit fra den boka jeg leser akkurat nå. Det er en thriller fra genforskningsmiljø, der det blir brukt både uetiske og groteske metoder. Og dette skjer på St. Olav i Trondheim! Og akkurat nå sitter jeg hos min datter på Byåsen og ser rett ned på dette sykehuset. Og så er det i tillegg arbeidsplassen til min sønn! Æsj! Godt at dette er en thriller, ikke en dokumentar.

Smakebiten er fra en situasjon der en lege og en portør skal levere et tidlignyfødt barn til en oppdragsgiver, noe de ikke så lett finner, da prematuravdelingen er bedre overvåket enn kronjuvelene. Løsningen blir å skaffe et barn på annen måte, de tar det fra en gravid kvinne.

""Hva skjer med henne etterpå!" "Vi syr igjen og lar henne ligge. Ingen vet at hun er her. Pasienten hadde time til kontroll i dag ettermiddag, jeg fikk slettet henne fra den elektroniske timelista og satt henne opp til time neste måned.""

Vil du lese flere smakebiter kan du gå til bloggen Flukten fra virkeligheten, der Mari har laget et flott tiltak som gir oss mange gode smakebiter hver søndag.6 kommentarer:

 1. Oj, da var det godt det var en thriller ja, og ikke dokumentar, og så artig at du skulle lese den boken akkurat da. Vi får håpe at den er god. Ønsker deg en fin dag, Åslaug :-)

  SvarSlett
 2. Høres spennende ut. Ja det er litt rart når man leser krim/thriller fra steder man kjenner godt. Har opplevd det selv

  SvarSlett
 3. Æsj! :-) Det var virkelig godt det der ikke var virkelig. Å ta barn fra gravide kvinner er nesten over grensen for hva jeg klarer lese om, men det går noen ganger fordi det i noen bøker blir så virkelighetsfjernt :-) Ønsker deg en fin søndag, Åslaug!

  SvarSlett
 4. Takk for smakebiten! Godt det ikke er en realistisk bok, som jeg egentlig liker best :)

  SvarSlett
 5. Enig med deg "æsj", boken får en annen dimensjon når du er så nære "åstedet". Spent på omtalen din når den kommer :)

  SvarSlett