søndag 2. november 2014

En smakebit på søndag: Adventsbok for barn

Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten gir oss hver søndag sjansen til å gi en smakebit fra en bok vi leser, eller skal lese. Se her:

 
Denne søndagsmorgenen, eller lørdagsnatt enda, (jeg sitter og syr om gardiner som skal bli julegardin for min datter),  har jeg også valgt en barnebok, som sist søndag. Jeg fikk nettopp en ny førjulsbok i posten, som jeg skal lese og så gi videre til et barnebarn som adventsbok. Den heter "En lillebror til jul", og er skrevet av Lena Steimler og Kristin Granli.
 
 
 
 
Boka inneholder 24 kapitler, og passer dermed godt som høytlesningsbok i adventstida. Boka har mange og rike illustrasjoner, både i farger og svart/hvitt. Liker godt de små tegningene som illustrere hver dag. Det er Kristin Granli som står bak disse.
Her en smakebit fra 1.desember:
"Julenissen er på Ønskerommet. Det er det fineste rommet i hele julelia. Dit kommer alle ønskelistene fra barna, og Julenissen sorterer dem i pene hauger etter hva barna ønsker seg."
Nå begynner jeg faktisk å glede meg til adventstid! Har begynt å samle noen småting til kalendergaver, og så blir det pepperkakebaking med barnebarna etter hvert. Allerede nå er det er tid for å tenne lys  på middagsbordet, og i dag har vi fyrt opp i ovnen for første gang denne høsten. (Men det ble fort for varmt, 12 grader ute!)
 

15 kommentarer:

 1. Denne høres kjempefin ut. Jeg har et lite arsenal av julebøker, men skal i år som i fjor lese Pulverheksa sin adventsbok. Kanskje denne skal få innpass til neste år?

  SvarSlett
 2. Ja men den passa bra nu, är inte många dagar till jul. Tack för smakebiten

  SvarSlett
 3. Så koselig. Kjenner at julestemningen kommer snikende her også :)

  SvarSlett
 4. Gleder meg til å ta fatt på denne boken i desember. Jeg elsker førjulstiden, det er jo så koselig med juleforberedelser og masse kos underveis. Kos deg med syingen av julegardiner.

  SvarSlett
 5. Takk for boktipset! Jeg elsker adventstiden, og er godt i gang med kalendergavene. Skal lage to pakkekalendere. En til sønnen min på 7 og en til en god venninne

  SvarSlett
 6. Jeg gleder meg også til adventstiden. Jul er noe av det fineste som finnes :-) Denne boken ble uheldigvis litt ødelagt for meg av forfatteren selv. Hun snakket om den som om hun snakket til en barnehageklasse og det var både flaut og pinlig å høre på :-) Ønsker deg en fin søndag, Åslaug!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt da! Jeg har hittil bare bladd i den, og liker det jeg har sett hittil. Men sånt påvirker en!

   Slett
 7. Vilken mysig bok. Jag gillar också adventstiden och ser fram emot den.

  SvarSlett
 8. Koselig. Gleder meg også til desember; gjør at det er lettere å holde ut november. Særlig når det er som nå; gråvær og regn.

  SvarSlett
 9. Kul idé att ha en bok som fungerar som en adventskalender :)

  SvarSlett
 10. Høres ut som en fin bok :) Takk for smakebit!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten. Låter som en mysig adventsbok. ;)

  SvarSlett