søndag 16. november 2014

En smakebit på søndag. Ungdomsroman

 

Mari i bloggen Flukten fra virkeligheten gir oss hver søndag sjansen til å gi en
smakebit fra en bok vi leser, eller skal lese.
 
 
I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue (Innbundet)
 
 
Min smakebit er denne søndagen hentet fra ungdomsboka "I morgen er alt mørkt" skrevet av Sigbjørn Moestue.  Undertittel er Brages historie. Og på baksiden av boka står følgende:
"Brage er en vanlig norsk ungdom, med et hjerte håpløst fortapt til den uoppnåelige Frida. Han og vennene hans lever sine trygge liv i oljelandet Norge, skjermet mot verdens råskap- Tror de." Dette er en skremmende aktuell bok, da vi vet at virus og parasitter kan gjøre stor skade, særlig når det dukker opp nye, resistente og ukjente.
 
Hele galskapen i boka skyldes en parasitt MTG, og denne parasitten ødelegger livet for både Brage og hele verdens mennesker. Det starter med en ekstra nyhetssending, der det rapporteres om tusener av gærne mennesker som herjer i Kina, Filippinene og Sør Korea. Reporteren står med tårer i øynene og sukker:
" Det er ganske utrolige scener som utspiller seg her i Kinas hovedstad. Jeg har selv sett flokker med forrykte, som de nå blir kalt, gå løs på andre. Det er ganske sterkt".
"De utøver vold, ingen blir spart, verken kvinner, barn, slektninger, - ja, det hele er rett og slett uvirkelig."

Det er planlagt oppfølger av boka neste år.

 
 
 
 

13 kommentarer:

 1. Det här låter som att det skulle kunna vara en bok för mig, synd att den inte finns översatt.

  SvarSlett
 2. Oy, dette høres spennende ut. Jeg leste "Ett sekund om gangen" hvor hele verden er utslettet av en feber. Boken var kjempegod, så jeg kvir meg ikke for å prøve en til med sammen grusomme bakteppe. Takk for supert tips Åslaug :)

  SvarSlett
 3. Spännande! Jag gillar böcker/filmer om virus och andra katastrofer. Ska hålla ögonen öppna om den kommer på svenska. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Tack för smakebiten! Verkar som en riktigt spännande bok.

  SvarSlett
 5. Tack för en spännande smakbit. Ha en fin söndag.

  SvarSlett
 6. Spännande, får hoppas den kommer på svenska.

  SvarSlett
 7. Spennende smakebit, og litt ekstra uhyggelig når man tenker på Ebola og trusselen den utgjør...

  SvarSlett
 8. Denne hørte jeg om på et av forlagsmøtene i høst. Jeg husker at jeg syntes den hørtes spennende ut, men kanskje litt voldsom? Den er ikke på listen over de norske bøkene jeg vil lese. Men der er det til gjengjeld så mange andre bøker, at jeg skal være glad der er noen jeg ikke har lyst til å lese :-) Ønsker deg en fin søndag, Åslaug!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten, det låter som en spännande historia.

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten! Fina tavlor du målar :)

  SvarSlett