lørdag 24. januar 2015

Bokbloggsjerka 23. - 26. januar

Bokbloggsjerka 23 – 26 januari

Annika skriver på sin blogg denne uka : Johanna på Bokhora ställde tidigare i veckan en fråga om baksidestexter, och eftersom jag personligen alltid läser den blev jag nyfiken på hur du tycker att den ska vara för att fånga ditt intresse (alternativt vad den absolut inte får innehålla för att undvika att du ska rata en bok för gott)..,.

Jeg leser alltid baksideteksten. Det er ofte denne som bestemmer om jeg skal lese boka eller ikke. Særlig hvis du står på biblioteket eller i bokhandelen, og ikke har planlagt hva du skal kjøpe eller låne. Noen ganger er baksideteksten slik at du tror dette er en spennende og super bok, og du blir veldig skuffet. Men som regel stemmer det med det inntrykket du får av boka. 
Jeg liker også at baksideteksten inneholder noe om forfatteren, men det er det sjelden den gjør. 
Med andre ord- baksideteksten betyr mye!
5 kommentarer:

 1. Om man aldrig hört något om boken så är ju faktiskt baksidestexten det enda man har att gå på. Jag läser dem oavsett om jag känner till boken eller ej :)

  SvarSlett
 2. jag vill bara veta något om tid och miljö och några ord om författaren. ofta är baksidestexterna vilseledande

  SvarSlett
 3. Jag blir skeptisk om texten är fylld med citat från små okända tidningar, och blir irriterad om den visar sig vara missledande eller allt för avslöjande!

  SvarSlett
 4. Jag lånar nästan allt jag läser så baksidetexten är av största vikt för! Men den ska vara lagom, inte för mycket och inte för lite!

  SvarSlett