tirsdag 6. januar 2015

Boken på vent (64)

 
Da er Beathe tilbake med Boken på vent, noe jeg er glad for. Her kan vi legge inn noen ord om en bok vi har på ventelisten, eller holder på å lese. Flere bøker å lese om her i beathesbokhylle

Jeg har lest stort sett bare norsk i november - desember, så nå tror jeg at jeg skal plukke ut noe annet. Fikk sendt et prøveeksemplar fra Samlaget, ei bok som heter "Mi briljant venninne" av Elena Ferrante.  Velger denne i dag.

Lila får beskjed om at bestevenninnen Elena er forsvunnet, uten å etterlate seg spor. De har vokst opp sammen i fattige kår i Napoli. Romanen handler først og fremst om vennskapet mellom de to, men også om Italia gjennom åra fra 1950 til i dag. Etter at jeg las "Stål" av Sylvia Avallone,  som også var en realistisk roman fra etterkrigstidas Italia, gleder jeg meg til denne. 

Forfatteren skriver under psevdonym, og har gitt ut 7 romaner. Hun har hittil vært ukjent for meg.


7 kommentarer:

 1. Spennende bok å ha på vent, gleder meg til å lese omtalen din når den kommer :)

  SvarSlett
 2. Jeg syntes den så ut som en veldig spennende bok, helt til jeg leste kommentarene hos Anita :-) Men jeg har den her i haugen jeg og, så jeg må nok prøve meg på den.
  Ønsker deg en fin dag, Åslaug!

  SvarSlett
 3. To med samme bok i dag....Da bør jeg vel titte nærmere på denne :)

  SvarSlett
 4. Jeg har troa på denne boka jeg, at Marianne la den fra seg, bør man jo ikke ta innover seg. Bare litt..;)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Da må jo vi andre lese den og liker vi den så finner Marianne ut at hun må gi den en sjanse til.... jeg er veldig spent på denne.

  SvarSlett
 7. Denne har eg óg fått i postkassen - ubedt, og det er eg ikkje så begeistra for. Men - boka ser kanskje såpass spennande ut at det er akseptabelt?

  SvarSlett