tirsdag 3. mars 2015

Filmkveld i Trondheim

Etter en noe ruskete båttuur til Trondheim søndag, gikk jeg på cafe og koste meg litt, før det ble tid for film. Savner så å gå på kino, noe jeg gjorde ofte når jeg bodde i byen. (Ålesund og Kristiansund). Så derfor prøver jeg å få med et par filmer de ukene jeg er barnevakt for barnebarn i Buvika, 20minutter fra Trondheim. Søndag så jeg "Still Alice" og "The Theory of everything", begge filmer med Oscarpriser.


0


Still Alice
 
Regi: Richard Glatzer, Wash Westmoreland 
Fra filmweb :
"Alice Howland er en kjent språkprofessor som begynner å glemme ord. Hun får den knusende diagnosen tidlig Alzheimers. Det blir en kamp for å holde kontakten med den hun engang var. Julianne Moore, Alec Baldwin og Kirsten Stewart er blant de medvirkende i dette sterke dramaet.


Som 50-åring har Alice Howland (Julianne Moore) alt. Hun er professor i lingvistikk, har mann og tre voksne barn.
Over en lengre periode merker hun at hun begynner å glemme ord. Gjerne midt i forelesninger. Hun går til en neurolog og får etter hvert diagnosen tidlig Alzheimers demens.

Det blir en kamp for hele familien hvor de får de sterke båndene sine testet.
Alice forsøker å holde kontakten med den hun engang var, og å kunne fungere i hverdagen så lenge som mulig. Hennes kamp er både skremmende, hjerteskjærende og inspirerende."


Det ble en sterk og rørende opplevelse. Har sett en lignende film for mange år siden  , "Away from her" med Julie Christie, som gjorde sterrkt inntrykk. Og ikke minst "Do you remember love" fra 80-årene, med Joanne Woodward.


0


The Theory of Everything
Regi: James Marsh
"Den fascinerende og rørende filmen om livet til et av vår tids største genier, Stephen Hawking - den fremragende kvantefysikkforskeren som ble lenket til rullestolen etter å ha blitt rammet av en motornevronsykdom.


Hovedrollen spilles av Eddie Redmayne ("Les Misérables", "My Week with Marilyn"), som høster strålende kritikker for sin innsats. Hawkings store kjærlighet, Jane, spilles av Felicity Jones.
Filmen er basert på den rørende biografien "Travelling to Infinity: My Life with Stephen" av Jane Wilde Hawking, som omhandler hennes livslange forhold til Stephen Hawking."

Det var Rosemaries omtale, rosemariechr., om filmen som fikk meg til å prioritere denne.  En flott omtale som beskriver filmen slik jeg opplevde den. BRA!

1 kommentar:

  1. Jeg er også veldig glad i å gå på kino, mens mannen min foretrekker å se filmer hjemme. Så det blir ikke så mange kinofilmer på meg. Men jeg så hvertfall Gone girl for ikke så lenge siden. The Theory of Everything har jeg absolutt tenkt å se.

    SvarSlett