fredag 24. april 2015

Josh Malerman: Lukk øynene - det er noe der ute


Dette er virkelig en debutant som vekker oppmerksomhet. Malerman er amerikansk musiker og komponist, men har her skrevet en roman som har bergtatt flere enn meg.


Handlingen er lagt til USA. Noe har skjedd med menneskene, da de er bitt av en galskap som gjør at de dreper andre, og seg sjøl. Brutalt og blodig.  Etter hvert viser det seg at de som er blitt gale har sett ett eller annet, en skapning, og dette synet utløser galskapen. Det eneste  som kan redde menneskene er å unngå å se denne skapningen, bli blind eller binde for øynene.
Malorie har overlevd med to små barn i 5 år. Nå vil hun finne et tryggere sted for seg og de to små. Men reisen dit blir ikke enkel med bind for øynene. Et lite feilsteg kan ende med døden for både henne og barna. Det er ikke enkelt å reise trygt med bind for øynene og vesener som dreper deg ved et blikk.

For en utrolig historie dette er! Spennende til tusen. Skremmende og grøssende lesning. 
Forfatteren har virkelig tak på å holde spenningen oppe gjennom hele boka. Jeg er ikke den store elskeren av dystopibøker, men her falt jeg virkelig dønn for denne fantastiske grøsseren. Til trass for at historien var totalt uten mening, bare rett og slett grøss og gru! 
Iallefall var dette en bra bok å ha som reiselektyre!

Vigmostad og Bjørke
2015
Lesereksemplar 300 sider
Oversatt av Hilde Stubhaug

2 kommentarer:

  1. Ja, ikke sant… herlig grøss og gru.:)

    SvarSlett
  2. Dette er en av de beste thrillerne jeg har lest på kjempelenge. Som regel synes jeg at thrillere bruker så lang tid på å bli skumle. Men her var det fart og moro med en gang. En skikkelig skummel bok :-)

    SvarSlett