søndag 19. juli 2015

Jørgen Brekke: Menneskets natur
Dette er Brekkes tredje krim i serien med Odd Singsaker. En skikkelig trønderkrim, da mye av handlingen er lagt til Trondheim og Hitra.
I forrige bok, Drømmeløs, ble Felicia, Singsakers amerikanske kone, borte. Nå har hun dukket opp igjen, men sjalu og sint på grunn av en tidligere historie der Singsaker og bibliotekaren Siri hadde et kortvarig forhold, drikker hun seg full i Oslo, og utsetter reisen til Trondheim. På grunn av dårlige værforhold,mister hun flyet, og leier en bil. På vei hjem kommer ut for skikkleig trøbbel, og får et ublidt møte glatte veier og en mann med gevær.

Odd Singsaker har vært på feil sted på feil tid, og er mistenkt for å stå bak en forbrytelse. Og når han ikke får kontakt med Felicia, har ikke den kjekke politihelten vår det særlig bra. Her er det mange ingredienser som gjør boka både skremmende og spennende. Vi blir kjent med studenter som roter seg bort i narkotikahandel, torpedovirksomhet, vold og terror. Vi følger en iskald drapsmann, på leting etter kona si, som han vil drepe.

Brekke skriver som vanlig svært engasjerende og godt. Han klarer å legge inn miljø - og kulturbeskrivelser, han er en mester på menneskenes psyke, og dette gjør karakterene i bøkene hans troverdige og ekte.
Jeg har visst sagt det før, men gjentar at her har jeg funnet min krimforfatter.  

Gyldendal
2013
330 sider
Lest som eBokBib

1 kommentar: