fredag 16. oktober 2015

Kristina Ohlsson: Mios bluesDette er faktisk den første boka jeg leser av Kristina Ohlsson. Skjønner at jeg skulle lest boka som kom ut før denne, "Lotus blues" først, da disse to henger sammen. Men det har jeg altså ikke gjort. Men forfatteren har en kort oppsummering i begynnelsen av denne boka, og det hjelper bra.

I romanen møter vi Martin Benner, en vellykket advokat, som sitter skikkelig i grumset. Han står anklaget for mord og det er etter hvert åpenbart at noen er ute etter å sende han enda lenger ned i skitten. Det starter med at en mann kommer på kontoret hans og vil at han skal forsvare søsteren, som er beskyldt for flere drap. Hun har begått sjølmord mens hun var i varetekt, men broren vil ha  henne renvasket. Sønnen hennes Mio, er forsvunnet. Faren til Mio er en mafiaboss, Lucifer, og han vil nå at Martin skal finne sønnen. Han har taket på Martin, da han truer med å bortføre Belle, som er Martins adoptivdatter, om han ikke vil samarbeide med han. Det skjer flere dødsfall, og politiet er på jakt etter Martin, da flere spor fører i retning av at han har vært tilstede hver gang noen dør. Martin lar seg imidlertid ikke stoppe, og ferden går blant anna til USA, der det viser seg at en gammel sak blir en viktig del av komplottet mot han.

Dette er virkelig en skikkelig råbarsk krim. Mer amerikansk enn skandinavisk, vil jeg si. Både tøff og gjennomgående spennende fra første side til siste slutt.
Martin Benner er ikke akkurat den en vil kalle sympatisk, iallefall ikke i første omgang. En kvinnebedårer som er ganske kynisk, men han blir tross alt en helt du vil det beste for etter hvert. Ikke minst på grunn av hans forhold til Belle. Og også til Lucy, som er samarbeidspartneren hans, men også samboer for tida. Her viser han omtanke og empati. Det er vanskelig å tenke seg hvordan dette går, og først på de siste sidene får vi en løsning.

Fikk lyst til å lese mer av Kristina Ohlsson!

Gyldendal
2015
381 sider  
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen 
Lånt på biblioteteket

2 kommentarer:

  1. Flott omtale, jeg har også lyst til å lese noe av denne forfatteren :) Når det gjelder "Et helt halvt år" og "Etter deg" er det nok veldig lurt å lese dem i kronologisk rekkefølge. God helg til deg fra meg :)

    SvarSlett
  2. Jeg har lest lotus blues, og har bestilt denne på biblioteket

    SvarSlett