onsdag 29. juni 2016

Simona Ahrnsted: Bare en natt

Image for Bare én natt from Norli

Jeg hadde ikke hørt noe om Simona Ahrnsted før jeg fant denne boka på biblioteket. En typisk romantisk underholdningsroman fra Sveriges romandronning.

Natalia de la Grip er en rikmanndatter som er født med alle de rette forutsetningene. Hun er datter av eieren i det store investeringsselskapet Investum, og er aktiv i familiebedriften som finansrådgiver. Men hun savner kjærlighet og annerkjennelse innen familien og i bedriften. Venninnen Åsa Bjelke, som også arbeider i den ellers så mannsdominerte bedriften, er hennes eneste støttespiller.
David Hammer er en oppkomling innefor finansverden, men er blitt en av de rikeste såkalt riskkapitalistene. Hans mål er å kjøpe opp Investum. Hovedsakelig ligger det hevntanker bak, for hendelser begått langt tilbake i tid. Han leter etter muligheter for å få innpass til opplysninger om Investum, og sikter seg inn på Natalia. Men ting går ikke som planlagt. Her er det fantastiske intriger, innsyn i finansverdenen og i overklassens dominerende luksusliv.

Dette var en utrolig spennende roman om hevn, maktkamp og umulig kjærlighet. Og om lidenskap og erotikk. Til og med de lange sex-scenene ble helt OK, de som ellers ofte blir både flaue og litt for detaljerte. Simona Ahrnsted skriver nyansert og godt. Jeg falt totalt for denne underholdningsromanen i dag, da jeg har lest så mye krim og bøker om trasige skilsmisser i det siste. Så hos meg var tidpunktet for denne svenske bestselgeren helt riktig valg av bok. Det er vel slik det skal være. Passe variert valg av bøker og kategorier. Men noen innvendinger har jeg likevel. Det ble litt for mye av alt, på en måte. Litt for mye dyre klær, dyre vaner, statusstyr. At Natalia er en svært intelligent og oppegående dame får vi høre om og om igjen, og de vakre menneskenes utseende får vi aldri nok beskrevet. Men sett under ett må jeg innrømme at jeg stort sett bare har sittet på terrassen og lest i dag. Klarte ikke å legge den fra meg trass i svakheter.

Forfatteren har skrevet flere historiske bøker før denne, men jeg har ikke lest noen av disse. Nå ble jeg litt nysgjerrig på dem  og likedan oppfølgeren av Bare en natt, som visstnok også er kommet. 

Vigmostad/Bjørke
2016
540 sider
Oversatt av Camilla Wimmer
Bokmål
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar