søndag 14. august 2016

Flukt. En gavebok til støtte for mennesker på flukt
Denne boka er en samling historier fra mennesker som har vært på flukt. Her møter vi norske flyktninger som måtte rømme til Sverige under krigen, noen flyktet fra Ungarn på femtitallet, atter andre fra Kambodsja, Vietnam, Sentral-Afrika og Irak. Og flere historier ar fra syriske flyktninger på flukt fra Assads regime og IS. Ialt er det tjue historier, alle svært gripende og dramatiske. Flere av menneskene har flyktet med livet sim innsats, og alle har vært nødt til å forlate hjem og land for å bosette seg på et fremmed sted. 

Det legges vekt på å synliggjøre at bak tallene og avisoverskrifene er det vanlige mennesker! Historiene er skrevet av journalister og fotografer som har god kunnskap om hva flukt er. Noen historier er tatt fra bøker.

Boka er laget på dugnad, der overskuddet av salget skal gå til utdanningsprosjekter i regi av Flyktningehjelpen.
Jeg syns dette er en svært viktig bok, og det slo meg underveis, mens jeg leste om de vanskelige og umenneskelig opplevelsene mange av disse menneskene har hatt, at dette burde MANGE lese! Jan Egeland har skrevet et flott etterord, der han poengterer at høsten 2015 ble den høsten da hele Norge ble flyktningehjelpere. Og han avslutter med at å hjelpe flyktninger ikke er sesongarbeid.

Spartacus
2015
280 sider

1 kommentar:

  1. Så fint at du viser frem denne boken, jeg hadde ikke hørt om den. Håper vi aldri blir så avstumpet at vi slutter å bry oss om mennesker som ikke har det så trygt og godt som oss selv.

    SvarSlett