fredag 23. desember 2016

Siri M Kvamme: Verden leker gjemsel

Verden leker gjemsel av Siri M. Kvamme (Innbundet)

Hanna er forfatter. Hun bor sammen med Morten og de to barna han har fra før. Annenhver uke er de hos Veronika, Mortens ekskone. Hanna ønsker å få barn og stifte egen familie, men Morten mener at de to han har er nok. Hanna står på for alle, og syns at skrivingen får for liten plass. Hun mister konsentrasjonen. De omgås Veronika en del, på grunn av felles venner, men Hanna føler at hun tar for stor plass. Og i et selskap sprekker det. 

Hanna har lenge kjent at de har vært noe med synet, og etter flere undersøkelser viser det seg at hun lider av en øyesykdom som ikke kan helbredes. Hun kan i verste fall miste synet. Dette går hardt inn på Hanna, og hun føler at hun må få mer ut av livet før hun bli blind. Hun er mye ute og løper, og hun melder seg på en halvmaraton på Island, sammen med flere jenter. En av dem er Veronika.
På Island møter hun nye mennesker, og hun velger å bli der, iallefall en stund. Hun kjenner at hun slapper av og klarer å skrive. 

Dette var en kort, lettlest roman, med mye følelser. Jeg liker måten Siri Kvamme skriver på, og jeg likte romanen godt. Hannas følelser i forhold til synstapet er godt beskrevet, det er lett å skjønne at hun må ta noen valg i livet sitt. Men er "borte bra, hjemme best" best for Hanna? 


Cappelen Damm
2016
219 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar