onsdag 29. mars 2017

Jan Boris Stene: I djevelens klør (Krim)


Fra forlaget: " Påsken 1917: Doktor Wilberg reiser opp til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim for å samle krefter. Allerede fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene; en grusom skikkelse går igjen der oppe, og det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de direktøren skutt inne på sitt kontor. "

Kan det være selvmord? Eller er det mord? Det er ikke få som har ønske om å ta livet av den arrogante hotelldirektøren Krag-Andersen. På hotellet finnes et gjenferd, en kappekledd kvinne som viser seg nå og da. "Fruen". Kan gjenferdet ha noe med dette å gjøre? 

Wilberg og Falkener har et virkelig mysterium de skal nøste opp i. Og dette blir ikke en enkel og farefri sak. Det viser seg at mange av de om oppholder seg ved turisthotellet ikke har vist sitt sanne ansikt, som vi vet at i mørket er alle katter grå. Her finnes ondskap og hevngjerrighet.
Et typisk lukket-rom-mysterium, slik vi har lest mange av i Agatha Christie- og Sherlock Holmes-bøkene. 
Forsida til boka gir assosiasjoner til gammel krim, og det passer godt til innholdet. Hele romanen oser av tidligere tider. Forfatteren bruker et stivt bokmål, som passer godt til miljøet og tida den omhandler. En absolutt annerledes krim. Vi er vel blitt så "bortskjemt" med blodige mord og action at denne typen krim blir litt for stillestående, og kanskje litt for krevende? For her må leseren være på vakt for alle små detaljer for å bli med Wilberg og Falkener i tankegangen deres når de skal løse mordgåten.

Vigmostad/Bjørke
2017
279 sider
Bokmål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar