mandag 27. mars 2017

John Hart: Det siste barnet (Thriller)


Hentet fra bokas bakside:" Tretten år gamle Johnny Merrimon hadde et perfekt liv: et godt hjem og kjærlige foreldre, og tvillingsøsteren Alyssa som han var sterkt knyttet til. Han visste ingenting om tap og svik – før den dagen Alyssa forsvant inn i en fremmed bil. Nå, et år senere, er Johnny ensom og alene, forlatt av alle han var blitt opplært til å stole på: Faren dro sin vei like etter at datteren ble borte, og moren har forskanset seg i en tåkeverden av alkohol, dop og mishandling. Ingen andre enn Johnny tror at Alyssa fremdeles er i live, og han bestemmer seg for å finne henne og redde familien. Så forsvinner enda en liten jente, og Johnny må oppsøke miljøer og mennesker som ingen barn burde bli kjent med."

Det har gått et år siden Alyssa er forsvunnet. John Hunt er politietterforsker, og hadde ansvaret for forsvinningssaken til Alyssa. Han har aldri klart å slippe den uoppklarte saka, og nå føler han ansvar overfor Johnny og moren hans. Dessuten er han svært betatt av den vakre kvinnen.
Nå er en ung jente forsvunnet igjen. Johnny kommer tilfeldigvis over noe som ser ut som en ulykke, der en mann på motorsykkel blir påkjørt av en bil, og blir hard kvestet. Johnny vil hjelpe, men mannen er døende og stønner ut: "jeg fant henne, jenta som ble tatt", og så sier han "for Guds skyld, løp!" Johnny får enda et bevis på at der er mulig å finne søsteren. Men han syns at etterforskningen etter den forsvunne jenta, og etter søsteren, tar for lang tid uten at det blir noen resultater, så han starter jakten på egen hånd. Dette blir en lang og farefull ferd. Bestevenne Jack, sønn av en politikollega av Hunt, blir med på letingen. De to guttene kommer i kontakt med mørke miljøer, de oppsøker folk og steder de burde holde seg langt unna. Her er det spenning og action hele veien. Og alt er ikke slik det kan se ut for, noe som gir en overraskende slutt i denne spenningsromanen.

Velskrevet og rystende lesning. Jeg har hørt mye bra om John Hart i forbindelse med Norges-turneen hans nå i mars,  så dette ble mitt første møte med den kjente amerikaneren. Det blir nok ikke det siste, for nå søker jeg opp flere bøker av han på biblioteket.


Font forlag

2010
393 sider
Bokmål

2 kommentarer:

  1. Så kjekt at du har lest og likt denne boken, godt valg av førstebok av forfatteren, regner med du går videre til Ved elven etterpå :) Selv har jeg kjøpt begge disse bøkene i pocket og tar dem med på ferie om en uke.

    SvarSlett
  2. Så bra å få repetert noe av bokas handling, som tidligere skrevet slukte jeg den rått.
    Gled deg til mer John Hart.:)

    SvarSlett