fredag 7. april 2017

Simona Ahrnstedt: Bare én risiko (Roman)


I dag skal vi bryllup til sønnen vår, så da passer det med en omtale av en kjærlighetsroman.

Bare én risiko er den tredje boken i  Simona Ahrnstedts romanserie fra svensk samtid. Hun har tidlgere skrevet tre historiske romaner. Hun er forfatter, psykolog og blogger. Jeg falt for bøkene hennes, da de er full av romantikk, spenning og dramatikk. Med andre ord akkurat slik en lettlest roman skal være. 


Hovedpersonen er Ambra Vinter, som er journalist i Sveriges største kveldsavis. Knivskarp, selvsikker og idealistisk utad, men på grunn av en turbulent oppvekst noe mer usikker på seg sjøl innerst inne. Nå har hun fått et oppdrag som bringer henne til kulden, snøen og polarmørket i Kiruna. Et sted som vekker plagsomme minner fra fortiden. 

Tom Lexington er tidligere elitesoldat. Etter å ha overlevd stygge saker i forbindelse med dette arbeidet, har han nå isolert seg i huset til en venn, langt mot nord. Han er traumatisert og sviktet, da kvinnen i hans liv har forlatt ham. Han vil nå kjempe for å få henne tilbake. Ambra og Tom, som er absolutte motpoler, møtes helt tilfeldig i vinterlige Norbotten. Dette er en roman med en alvorlig grunnhistorie, som viser to mennesker som har opplevd traurige saker. Begge har fått mén som kan være vanskelig å helbrede. Det er bare én risiko, og den må de ta.

Simona Ahrnstedt skriver, som i de andre romanene sine, spennende og dramatisk. I tillegg er hun en mester til å skrive om følelser og romantikk. Og om sex, uten at det blir for påtrengende. Personene i boka er virkelige og realistiske, og det er lett å bli trukket med i handlingen. Boka ble faktisk ikke for lang, trass i sine over 600 sider. 

Vigmostad/Bjørke
2017
637 sider
Bokmål
Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar