tirsdag 16. mai 2017

The Handmaid’s Tale. TV-serie etter boka av Margaret AtwoodBegynte å se på denne serien i går kveld, og hadde store problemer med å avslutte for å komme meg til sengs før det ble altfor seint på natt. Har lest om Atwoods dystopiske bok fra 1985, men ikke lest den. Da jeg hørte at den var filmatisert og laget som TV-serie måtte jeg bare abbonere på HBO-Nordic for å få med meg denne.
Dette er både skremmende og uhyggelig. Etter en borgerkrig i USA hersker et totalitært og kristen- fundamentalistisk styre. Samfunnet styres etter bibelen. Kvinnene er brutalt underkastet, har ikke egne jobber, eiendom eller penger. Det er stor infertilitet etter miljøødeleggelsene under krigen, og de få som kan få barn må stå til disposisjon for menn med infertile hustruer. Disse blie kalt Handmaid´s Fornedrende og brutale ritualer må følges når de blir "voldtatt".

Jeg skal se flere episoder etter hvert - både gleder og gruer meg!

5 kommentarer:

 1. Jeg er bare SÅÅÅ glad for at The Handmaid er blitt TV-serie. Da vil flere få øynene opp for hvor fantastisk Atwood er. Jeg har faktisk ikke sett noen av episodene selv - har ikke HBO, men kjenner jeg nok må abbonnere en periode for å få med meg TV-serien. Margaret Atwood er den andre forfatteren i løpet av mitt lange liv som jeg har bestemt meg for å lese alt av, og da mener jeg alt. Hektet? Jeg? ;) Kjekt du reklamerer for serien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kommer helt sikkert ikke til å angre på et lite abbonnement! Jeg har gått en tur i naturen nå, 16 grader og deilig vårluft! Og da har jeg samvittighet til å kose meg med en ny episode i dag.

   Slett
  2. Ingenting er som god samvittighet :D Ha en flotters kveld og 17.mai

   Slett
 2. Morsomt at jeg skulle se dette akkurat nå. Spurte nettopp mannen i huset om vi skulle sette oss ned og se episode 5 :) Er enig med deg at dette er gode greier, jeg har lest boken, men husker ikke så mye av den at det ødelegger noe for serien.

  SvarSlett
 3. Jeg følger også med serien og synes den er knallbra. Leste boka mellom episode tre og fire, og det var et ganske interessant eksperiment. Bok er bok og film er film. Men skremmende, ja.. mange tendenser som kan gå denne retningen i dag. I værste fall..

  SvarSlett