onsdag 7. juni 2017

Geir Tangen: Hjerteknuser (Krim)


Da var det ektemannens tur. Etter å ha lest Agnes Lovises bok, som jeg virkelig falt for, ble det Geir sin tur. Ekteparet Matre/Tangen slapp bok samme dag - kjempetøft!

Dette er en røffere bok, en bok om et tungt ungdomsmiljø i Haugesund.  
En ung jente, Emilie, blir funnet død etter en ungdomsfest. I samme seng våkner den unge Alexander Hauge Gudmundsson, og får fullstendig panikk da han oppdager at hun er død. Han husker ingenting fra festen de begge deltok på. Han velger å stikke av fra åstedet i bil. Bilen tilhører Viljar Ravn Gudmundsson, journalist i lokalavisa og far til Alexander. 

Politiet kobles på saka, og etterforsker Lotte Skeisvoll, er en av de som ankommer. Hun sliter med nerver og psykiske reaksjoner etter at søsteren nylig ble brutalt drept. Hun er likevel en god venninne og støttespiller for Viljar, som må takle at sønnen mistenkes for mord.
Det skjer flere drap, og det viser seg at mye snusk skjer i både ungdomsmiljøet, men i byen forøvrig. Her finner vi mørkebrun rasime, islamfobi, dop og farlig sex. Ingen enkel sak å finne ut av, og da Lotte etter hvert får motbør innenfor kammeret, må mange omveier tas før resultatet foreligger.  Viljar og rullestolbruker og venn,Jossen, blir aktive samarbeidspartnere i kampen for å finne ut hva som skjedde med Emilie, og renvasking av Alex. 
Vi ble kjent med mange av personene i førsteboka Maestro, og det er spennende å følge dem i denne boka. Viljar oppdager at han vet mye mindre om hva sønnen driver på med på fritida, og at miljøet kan være svært så tøft for usikre  ungdommer. 

Jeg syns at Geir Tangen har klart å komme i havn med andreboka på en god måte, sjøl om Maestro var hakket bedre. Skulle jeg si noe negativt måtte det være bruken av "gullkorn". Etter min smak er det greit med slike hvis de virkelig er gode,  men her ble noen av de noe malplassert og overdrevne. Tangen legger opp til at det skal bli en trilogi om Lotte Skeisvoll og Viljar Ravn Gudmundsson, med plan om at tredjeboka skal se dagens lys i 2018.  Jeg gleder meg til fortsettelsen! 

Gyldendal
2017
413 sider
Bokmål
Lesereksemplar

1 kommentar:

  1. Det er litt spesielt at et ektepar samarbeider så tett, om hver sin bok, og gir den ut samtidig. Jeg leste begge bøkene på rappen, og syntes nok de har lik skrivestil, men hva gjør vel det når de begge skriver så godt. Enig med deg at de kan kutte ut mesteparten av gullkornene :)

    SvarSlett