søndag 27. august 2017

En smakebit på søndag. Slekten fra havet

Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten stiller trofast opp hver søndag, slik at vi andre bloggere kan gi små smakebiter av bøker vi leser. Flott tiltak!

Denne søndagen velger jeg å legge inn en smakebit fra en ny historisk serie som jeg skal begynne å lese.

Det er foreløbig tre bøker som kommer ut i 2017, Nye veier, Urolige hjerter og Vågemot, skrevet av Mariela Årsandøy. Serien heter Slekten fra havet, og handler om mennesker på Andenes. Har ikke lest mye enda, så jeg vet ikke hvordan jeg kommer til å like bøkene. Smakebiten er fra s.7, der boka starter med en side fra en dagbok, og dette er iallefall dramatisk nok:

"Å, Amalie... Om du hadde vært et virkelig menneske, ikke bare en dagbok, da ville du vært her sammen med meg. For slik som det er nå, føler jeg meg helt alene. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å hindre ham i å besøke værelset mitt nattestid. Jeg har ingen jeg kan snakke med, må innrømme at frykten for å ikke bli trodd er det som holder meg tilbake fra å betro meg til noen. Men etter hendelsen i sommer, som ødela tolvårsdagen min, vet jeg ikke om jeg makter å tie lenger".


12 kommentarer:

 1. släkthistorier brukar vara intressanta. tack för smakebiten! kände inte till serien

  SvarSlett
 2. Tack för smakebiten superfint omslag.

  SvarSlett
 3. Det där var en riktigt otäck smakebit. Känner inte till den här serien, men släkthistorier brukar kunna vara bra.

  SvarSlett
 4. Det här var en ny serie för mig, låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. Veldig fint... ha masse glede med boken.
  Hilsener og søndagsklem fra Viola

  SvarSlett
 6. Det är fint att börja på en ny serie och veta att det kommer fler delar.

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Detta var en bok som jag inte kände igen.

  SvarSlett
 8. Tack för smakbiten och tips på serie.

  SvarSlett
 9. Å, det hørtes helt fryktelig ut! Hvis det er det som det høres ut som da. Jeg har ikke fått med meg denne serien, men er i tvil om jeg klarer lese den hvis handlingen er det den høres ut til å være. Huff, det ble veldig forhåndsdømmende :-)
  Jeg ser du leser Wassmos nye bok. Jeg fikk aldri lest de tre første bøkene, så de har jeg lånt på biblioteket. Jeg har lyst til å lese dem før jeg leser den nye.
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler å lese de andre bøkene i Dina-serien først! Jeg måtte gå tilbake litt innimellom for å få med meg Karnas historie. Wassmo er bare flott, så gled deg!

   Slett