torsdag 21. september 2017

Kaja Nordengen: Hjernen er stjernen (Faktabok)


Forlaget sier: "Kan du spise «hjernemat» for å huske bedre? Kan hjernen trenes opp? Kan du aktivisere deler av hjernen du ikke bruker? Kan du smile deg glad? «Hjernen er stjernen» innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ. Hjernen din gjør deg til den du er. Den lærer, den forelsker seg og den tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til å ta dårlige valg og den belønner avhengighet. Hvorfor gjør hjernen som den gjør? Det ligger store muligheter i å vite hvordan hjernen virker, og her gir lege og hjerneforsker Kaja Nordengen deg innsikten du trenger. Med forord av May-Britt Moser, nobelprisvinner i medisin, og illustrasjoner av Guro Nordengen."

En interresant bok om hvordan hjernen virker, hvordan den er sammensatt og hvorfor den er det viktigste organet i kroppen vår.  Her finner vi eksempler på hvordan vitenskapen har sett på hjernen gjennom tider. 
Her kan vi lese om de ulike feltene i hjernen, de som styrer personligheten vår, kreativitet, evne til å lære, til å orientere oss og hvordan vi husker osv... Og vi leser om hvordan ulike saker påvirker dette, både positivt og negativt. (Ernæring, rusmidler, skader mm....) Dette er flott forskningsformidling gitt til oss som ikke har hatt så gode kunnskaper om kroppens suverene organ.

I det hele tatt en spennende fagbok skrevet så enkelt og lettleselig at det er en fryd. Mange illustrasjoner, laget av forfatterens søster, er et pluss, og gode eksempler fra forfatterens egne erfaringer frisker opp og gjør boka mer personlig og dermed lettere forståelig. Det er så fint at vi får slike bøker, om tarmen, skjeden og hjernen. Vi trenger alle bedre kunnskaper om kroppen vår, slik at vi kan ta bedre vare på den. 

For den som vil få et lite innblikk i vårt geniale organ hjernen er denne boka kjempegod. 

Kagge forlag 
2016
Bokmål
Lest som EbokBib

1 kommentar:

  1. Takk for Fin omtale av boka.
    Eg har så vidt begynt på den og gler meg til vidare oppleving.

    SvarSlett