onsdag 25. oktober 2017

Randi Landmark: Vårløsning (Roman)Jeg fikk lyst til å lese ei bok av Randi Landmark, også kjent som bokbloggeren Pervoluto, og valgte debutromanen hennes fra 2009, Vårløsning. 
Dette er en blanding av kjærlighetsroman og en slags bygderoman. Vi følger Marie, som nettopp har slått opp med kjæresten Johannes. Hun føler at hun er blitt et inventar, en prydbusk som skal stå på pinne for han. Nå er hun lei, og flytter til fjellbygda Svaldal, der hun har fått jobb i en barnehage. 
På toget opp til bygda møter hun en mann, Mikkel, som er på vei tilbake til hjembygda for å ta over farsgården. Marie blir sjarmert av han, og de avtaler at de må møtes igjen.

Hun får en bra leilighet og kommer raskt i kontakt med nabo Målfrid  og bestyrer Brynhild i barnehagen. Det viser seg at den som bodde i leiligheta før henne, var en ung dame, Guro, som plutselig forsvant sporløst for noen måneder siden. Ved en tilfeldighet finner Marie et skjult rom i klesskapet, og der ligger Guros dagbok pluss noen brev. Marie faller for fristelsen til å lese i dagboka, og skjønner fort at dette er stoff for politiet. Hun leverer funnet til lensmannsbetjenten Hallgrim. Kanskje det kan føre til at mysteriet om Guros forsvinning kan løses. Hallgrim er en kjekke ung mann som Marie får stor tiltro til.

Det oppstår etter hvert mange forviklinger og misforståelser, både i forhold til nye bekjentskaper og gamle venner. Saka om innholdet i Guros dagbøker blir en del av dette. 

En roman med mange spennende ingredienser, lettlest og helt grei som underholdning noen timer. Fikk litt assosiasjoner bøkene til svenske Maria Lang. Men jeg sitter likevel igjen med en del spørsmål, for det ble noen historier som ikke ble fullført her. Blant anna lurer jeg på hvor det ble av Mikkel. Og er virkelig et godt vennskap mellom venninner så overflatisk som Marie og Britts? Dessuten syns jeg at noen ganger blir det litt "overforklart", om noen skjønner hva jeg mener.

Men som sagt, vil du ha en lettlest kjærlighetsroman med et lite snev av en kriminalgåte, er det en bok du kan velge.

Publica 
2009
280 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar