fredag 15. desember 2017

Anja Jonuleit: Glemt av høsten (Roman)Maja Sternberg, som bor i Tyskland, har ikke hatt kontakt med sin mor på ti år, når moren Lilli en dag ringer og sier at de må snakke sammen. Hun er så overbevisende at Maja reiser til Wien, der moren bor. Men når hun kommer dit får hun beskjed om at moren er funnet død, alt tyder på at hun har hoppet ut fra leiligheten i fjerde etasje. Politiet mener det er sjølmord, men Maja tviler på at det er så enkelt. Hun blir i leiligheten til moren, der hun leter etter noe som kan forklare mer om henne. Hun finner gamle fotos, blant anna et som viser bestemoren Charlotte med en baby på fanget. Moren var lys og blåøyet, dette barnet har mørke farger. Maja kommer i kontakt med mennesker som har kjent moren, og begynner jakten på familiebakgrunnen sin. Hun bodde sammen med bestemoren i mange år, men hun fortalte aldri noe om familien og bakgrunnen deres.  

Letingen fører fram til en Lebensborninstitusjon i Tyskland, der det er mødre og barn fra Norge og Tyskland.  Mange har mye å skjule, og stygge sannheter dukker opp. Parallelt med at Maja leter etter sin familieidentitet, forteller bestemor Charlotte sin historie. 

Boka er en blanding av historisk drama og thriller. Fascinerende lesning, både spennende og gripende.
Forfatteren har skrevet flere bøker, men dette er den første som er oversatt til norsk. Kommer flere, vil jeg nok lese mer av Anja Jonuleit.

Juritzen forlag
2017
Bokmål
Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar