onsdag 24. januar 2018

Clare Mackintosh: Jeg lar deg gå (Psykologisk krim)Dette var en psykologisk krim som trollbandt meg fullstendig! 
Det starter med det verste som kan skje en mor, da hun slipper hånda til den lille sønnen på fem år og han styrter ut i gata og blir påkjørt og drept. Bilføreren stikker av.

Jenna Gray har fått hele livet snudd på hodet. Hun kan ikke fortsette som før, og bestemmer seg for å forlate alt. Hun rasker med seg noen få eiendeler og tar bussen ut av byen til den avsidesliggende  kystbyen Ellis Island i Wales. Her får hun leid en liten hytte, hun stenger seg inne med sorg, skyldfølelse og frykt. 

Førstebetjent Ray Stevens og hans nye kollega Kate får beskjed om påkjørselen og sjåføreren som forsvant. De setter alt inn for å oppklare saka, noe som viser seg å være vanskelig.

Det utvikler seg til å bli en altoppslukende thriller, der forfatteren hele tiden vrir på opplysningene og hendelsesforløpet slik at du gisper! Overraskelsen står i kø, og det er både nervepirrende og skremmende hvordan forfatteren leker med oss. For det du tror du har oversikt over i begynnelsen blir plutselig snudd på hodet.  Og da er det ikke mulig å legge fra deg boka ett sekund. Klokka ble tre i natt før jeg la den fra meg, og siste side var lest. 

Claire Mackintosh har vært i politiet, og har opplevd en tragisk sak da et barn ble drept i en trafikkulykke, noe som inspirerte henne til å skrive denne boka. Hennes erfaringer har nok vært med på å gjøre denne boka autentisk og troverdig på mange måter. Personene vi møter er så realistiske at en lever med dem tror på dem. Dette gjelder både etterforskere og de som er direkte berørt i saka. 

Hurra for en ny, super krimforfatter! Gleder meg til neste bok!
.
Cappelen Damm
2018
381 sider
Oversatt av Ulrik Farestad
Leseeksemplar

7 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hører den som lydbok - mange spennende vrier, derfor leser jeg ikke omtalen din i detalj før jeg er ferdig!. Leste "Jeg ser deg" ifjor - den likte jeg også. Ny bok kommer i vår, så det er bare å glede seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for infomasjon! Har bestilt Jeg ser deg på biblioteket i dag.

   Slett
 3. Nei og nei, enda mer jeg må lese. Hurra ;) Det strømmer på for tiden med forfattere jeg kjenner jeg vil kaste meg over. Men først må jeg få lese ferdig mursteinen Grensen, utrolig bra sakprosa! Døgnet har for få timer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bestilt Grensen på biblioteket, men akkurat nå leser jeg mye lett litteratur. (Og Bibelen - se omtale i dag.)

   Slett
 4. Høres spennende ut, kanskje jeg skal smette inn litt mer psykologi(skthriller) i lesehaugen min :)

  SvarSlett
 5. Enig, denne må jeg lese! Du har skrevet om tre thrillere i rask rekkefølge så jeg og Kvinnen i vinduet står også på leselisten. Menneskebarnet (som er delvis en thriller)har jeg lest og likt. Heldigvis har jeg de to førstnevnte her, så når jeg bare blir ferdig med Jaget av Eystein Hanssen så skal jeg i gang med Kvinnen i vinduet.

  SvarSlett