tirsdag 2. januar 2018

Julens bøker, samleomtale

Jeg bestemte meg for å lese bare lettere underholdning i jula, etter noen tøffere bøker før jul. Og da ble det disse fire:
Nye veier og Urolige hjerter, begge skrevet av Mariela Årsandøy, og Deverill-slottets døtre og Slottets siste hemmelighet av Santa Montefiore,

Mariela Årsandøy er født i 1991, er frisør, blogger og trebarnsmamma. Serien om slekten fra havet består av tre bøker, og er de første hun har skrevet. Den tredje boka, Vågemot, må jeg få lest snart.  Det er mulig at det kommer flere, slik at det blir en lang-serie, noe jeg ikke er så glad i. Liker at det blir avklaringer, og en slutt, lykkelig eller ikke,  Forlaget sier om bøkene: 
 "Ravna og Nore er bestevenninner, selv om de hører til ulike sosiale lag. Nore er datter av en væreier og lovet bort til den unge eieren av et stort og viktig fiskevær. Ravna blir med som grovtaus når Nore får post som selskapsdame hos sin fremtidige svigemor, enkefru Lorentzen på selveste Rammeberg.Det hviler en dyster skygge over det mektige fiskeværet. En skygge som snart skal få fatale følger for alle den berører. Og hva skjuler loftet, som det er strengt forbudt å gå opp på?"

Spennende og forutsigbart om mennesker på kysten, mennesker fra ulike sosiale lag. Som lettleste kosebøker i jula var dette rett i blinken. 

De andre bøkene er de to siste i trilogien om Deverill-slottet og menneskene i en småby i Irland. Jeg las den første tidligere i år, men ville gjerne få med disse også. Dette er også lettlest med mye spenning og mange skjebner. Her møter vi også mennesker fra ulike samfunnslag. Irenes utvandring til USA etter mange kriger og hungersnød er en del av bildet.

Forlaget om bok nr to:
Det er 1925 og krigen er over for lenge siden. Mye har gått tapt, og det kjære hjemmet til familien gjennom århundrer, Deverill-slottet, har brent ned til grunnen. Unge Celia er fast bestemt på å gjenreise godset og holde det i familien.
Men mørke skygger samles igjen når den store Depresjonen truer. Og slottet som binder familien sammen, skjuler en forbannelse som kun kjærligheten kan oppheve.


og om bok nr tre:
Året er 1910. Tre svært ulike jenter deler en idyllisk oppvekst på slottet Deverill. Men livene deres og godset de elsker står i fare når de irske uavhengighetskampene bryter ut.
Krigen og kjærligheten tvinger kvinnene fra hverandre og fører dem til forskjellige kanter av verden. Men likevel er det én ting som alltid vil forene dem: den dype lengselen etter Deverillslottet og alle dets hemmeligheter …

Fire lettleste, spennende kosebøker. Dameromaner, kiosklitteratur? Kall det det du vil, underholdning er det iallefall, og slike vil jeg ha når jeg skal koble helt av.


5 kommentarer:

 1. Godt nyttår Åslaug!
  Kjekt å se at du har slappet av med lette romaner, så lenge man vet hva man går til, så er det ikke farlig med lesestoff som ikke utfordrer.

  SvarSlett
 2. Du er lur! Jeg må bli flinkere til å lese ikkekrevende litteratur når jeg kjenner jeg går litt lei. Alt trenger da ikke være utfordrende. Den der skal jeg ta med meg gjennom 2018, så takk - og godt nyttår :-)

  SvarSlett
 3. Lett underholdning er helt ok det, bare det er bra nok skrevet. Blir det for banalt og/eller dårlig skrevet så blir jeg bare irritert..
  Jeg leste feks "Hagen for små begynnelser" her på reise, av Abby Waxman, den var både søt og artig.
  Mamma likte også den "Slekta fra havet", første bok, det er bare den jeg har, så hun får skaffe seg de andre når de kommer i pocket.. Jeg har ikke lest den enda.
  Ønsker deg et riktig godt nytt år..)

  SvarSlett
 4. Jeg har første boka, men har ikke lest den. Kunne tenke meg at den var lett!
  Selv sier jo forlaget at hun er den nye Herbjørg Wassmo, jeg har bladd i boka og skjønte kjapt at det ikke stemte.

  SvarSlett