torsdag 6. desember 2018

Mikkel Bugge: Du er ny (Roman) og kunstutstilling

Du er ny

Vi møter en ung kvinne som nettopp er utdannet frisør. Hun kommer fra en liten "drittplass", som hun har brutt med. Hun er usikker og føler ikke at hun passer inn noe sted. Nå er hun blitt gravid, med en mann hun knapt kjenner. Men de velger å beholde babyen, og hun flytter inn i hans knøttlille leilighet.
Hun føler at tilværelsen ikke er bare lett. Hun sliter med dårlig sjølbilde, og da barnet kommer tror hun ikke at hun kan mestre dette. Forholdet til barnefaren er greit nok - på en måte er han der for henne, gir henne trygghet, på en annen måte er han et fremmedelement i livet hennes. Usikkerheten hennes er til tider plagsom, men også velkjent. For det er ikke uvanlig med tvangstanker etter en fødsel, der  all verdens skrekkscenario dukker opp i hodet.

Forfatteren har gitt oss et troverdig bilde av en umoden, usikker og ensom ung kvinne.  Og en mann som står trygt bak henne. Her er det innsmett av humor, som gjør boka lett og god å lese.

Oktober forlag
2018
201 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

Utstilling 
Samtidig som jeg leste denne boka, har jeg satt opp utstilling av akvareller, sammen med en søster som stiller ut akrylmalerier. Utstillinga skal åpnes i Kulturhuset i Oppdal i kveld, og jeg er både spent og litt urolig. Det er ikke bare, bare å utlevere seg sjøl på denne måten. Etter utstillinga skal familiene samles til et lite førjulstreff, da dette er siste tur til hjembygda dette året.


3 kommentarer: