lørdag 24. juli 2021

Ninni Schulman: Når alle klokker har stanset (Krim)


Omtale Når alle klokker har stanset


"Når årets bygdeteater skal ha premiere forsvinner en av skuespillerne. Et par dager senere blir hun funnet druknet i Klarälven. Like etter blir en ung mann funnet skutt. Også han hadde en rolle i forestillingen om den legendariske urmakeren Johan Tilglöf. De uvanlig bestialske mordene ryster såvel Christer Berglund og Petra Wilander som journalist Magdalena Hansson. På en måte virker det som det er en sammenheng mellom mordene, men tilnærmingene er helt ulike. Jo lenger de kommer i etterforskingen, desto tydeligere blir det at de har med en sadistisk morder å gjøre, og som kommer til å slå til igjen. Spørsmålet er bare hvordan, hvor og når."

Dette er den sjette boka med journalisten Magdalena Hansson i hovedrollen. Magdalena er en journalist som har flyttet hjem fra storbylivet i Stockholm til bygda i Värmland. Der tar hun stadig store risikoer i sin jakt på sannheten. Romanen viser forskjellen mellom by og land, og vi leser om historiske hendelser fra Wärmland. Her er ispedd overtro og magi, og jakten på en bestialsk morder blir tøff.

Schulman viser et fint og mangfoldig persongalleri, og vi som leser blir fanget i deres liv og hendelser rundt dem. Hun kan kunsten å veksle mellom spenning og drap til å gå inn i enkeltpersoners følelsesliv. Og denne gangen sliter Magdalena med egen depresjon, noe som ikke så lett er forenlig med journalistyrket.

Har ikke den fulle oversikten, men mener jeg har lest de fleste av de tidligere bøkene i Hagforsserien. Og jeg liker disse bøkene godt og gleder meg til neste krim fra Ninni Schulman.


Cappelen Damm
2021
459 sider
Oversatt av Kari Engen
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Så kjekt at du likte den. Jeg liker også Schulman sine bøker, og har bestilt denne på biblioteket. Et par ukers ventetid, var ikke så gale :) Nyt søndagen Åslaug!

    SvarSlett