tirsdag 20. desember 2022

Camilla Grebe: Velkommen til evigheten 2022 Krim



Idyllen slår sprekker. Lykke Andersen er redaktør, tenåringsmor og lykkelig gift med en 20 år eldre forfatter. Ifølge de som kjenner henne, ikke det spor voldsom. Nå står hun anklaget for drap. Hva har skjedd på familiens idylliske småbruk? Og hvorfor nekter Lykke å snakke med noen andre enn politietterforsker Manfred Olsson? Har det noe å gjøre med det som skjedde åtte år tidligere? Velkommen til Evigheten er et moderne skjebnedrama og en hyllest til den mest klassiske krimsjangeren: det lukkede roms mysterium. Hvem eier sannheten?"

Lykke, som er litteraturviter, bor sammen med den noe eldre ektemannen Gabriel, en kjent forfatter, og sønnene Harry og David, tvillinger på sytten år. Guttenes venninne Bonnie, på samme alder, er svært ofte tilstede i familien. Det festes mye på det idylliske familiestedet, som heter Evigheten. Men så, etter en fest, blir Bonnie funnet død i et lite hus på eiendommen. Dører og vinduer er låst på innsiden. I første omgang blir de to guttene beskyldt for mordet, men ingen har en tilståelse, de skylder på hverandre, og uten bevis slippes de fri. Men forholdet mellom tvillingene er skadet.

Åtte år senere blir Lykke fengslet for et nytt mord. Hun forlanger at kriminaletterforskeren som tok seg av saka da Bonnie ble drept, Manfred Olsson,  skal tilkalles. Hun vil ikke uttale seg til andre. Olsson har slitt med det uppklarte mordet åtte år tidligere, og stiller gjerne opp. 

Dette ble virkelig en superspennede historie som veksler mellom fortid og nåtid. Det er Lykke og Manfred som er hovedfortellerne, men vi blir kjent med flere aktører. En sak med overraskende utvikling.

Grebe skriver så talende og godt, at det er en fryd å lese. Dette er krim på sitt beste, og jeg gleder meg til neste bok! 


Gyldendal
2022
475 sider
Oversatt av Elisabeth Bjørnson
Lånt på biblioteket

1 kommentar: