onsdag 25. januar 2012

Marieke van der Pol: BrudereisenHandlingen er lagt til åra etter krigen. Nederlandske borgere emigrerer til New Zealand for å få et bedre liv. Blant disse er tre kvinner og en mann som  føres sammen på et KLM fly som deltar i det store internasjonale flykappløpet. De fleste kvinner om bord er på vei til sine forlovede og derav tittelen Brudereisen.

Ada finner ut at hun er gravid og må emigrere til New Zealand før å møte igjen mannen hun syndet med. For at skammen ikke skal bli for stor blir Ada gift pr telefon før hun legger ut på flyturen.

Majorie emigrerer for å søke et bedre liv, hennes forlovede Hans har allerede reist i forvegen.

Esther har mistet familie under krigen og reiser for å  søke lykken som designer og har drømmer som hun vil realisere i New Zealand.

Frank De Rooy er ungkar og verdensvant. Han søker også lykken i et nytt land.
Gjennom Frank blir livene deres flettet sammen.  Etterhvert vil Frank bety noe for hver av kvinnene. Så mye at det vil farge resten av livene deres.

Boka starter med flyturen, som skal være autentisk. Den starter noe kjedelig, men tar seg opp etter hvert. Ikke minst på grunn av at historien hopper mellom nåtid og fortid. Denne måten å skrive på fenger meg, og historien blir etter hvert svært spennende etter hvert som vi får innblikk i oppvekst og bakgrunn til de tre kvinnene.

Femti år senere møtes kvinnene igjen i Frank sin begravelse. Alle har hatt sine opplevelser, delvis knyttet til Frank, og nå er spørsmålet om dette skal fram i lyset. Skal det bli et oppgjør med fortiden og de båndene som har knyttet dem sammen?  Er det alltid riktig at sannheten skal fram?

En bok om oppbrudd og fremmedfølelse,  om kjærlighet og vanskelige valg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar