onsdag 25. april 2012

Kjetil Bjørnstad: Til musikkenDenne måneden har vi lest Til musikken av Kjetil Bjørnstad i bokklubben vår. Når vi møtes  vil en  av oss legge fram referat fra boka, en vil legge fram sin subjektive mening og en vil skrive litt om forfatteren før vi dikuterer boka.

Jeg har alltid hatt respekt for Bjørnstad som forfatter og ikke minst musiker. Og denne boka er virkelig til musikken. Den handler om unge pianotalenter som lever for musikken og målet er å debutere tidlig. Men de er også rivaler og konkurrerer seg i mellom om å bli den beste. De kaller seg Unge Pianisters Samfunn. Hovedpersonen  Aksel Vinding forelsker seg i Anja Skoog, kanskje det største pianotalentet blant dem. Men Anja er på en måte på sidelinja, da hun er sterkt knyttet til en far som driver henne framover og har fullstendig makt over henne. Aksel har mistet sin mor på en dramatisk måte, og faren, søsteren og Aksel sliter med tapet på ulik måte, og hver for seg. 
  
"Til musikken" handler om familier som ikke fungerer, om er ungt begjær og ulykkelig kjærlighet, men først og fremst om musikk. Jeg måtte hente fram Shuberts C-dur kvintett og Ravels G-durkonsert mens jeg las, noe som gjorde lesningen til en stor opplevelse. En bok jeg anbefaler til alle, men særlig til elskere av klassisk musikk.

3 kommentarer:

 1. Fin anmeldelse:) Litt skeptisk om det er en bok for meg, men skriver den ned. Kanskje den vil overraske:)Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må gjerne lese den! Jeg hiver meg nå på de to neste i trilogien, for dette likte jeg.

   Slett
 2. Denne har jeg som hjørne-coffee table book;) Her har den ligget leenge, men den skal leses. Snart.

  SvarSlett