søndag 22. juli 2012

En smakebit på søndagDenne søndagen velger jeg å ta tre små utsnitt av boka "Hun er der hele tiden" av Geir Nummedal. En febril roman om tilstedeværelse og unnfallenhet, om lidenskap og tap, som det stå bak på boka.

Først: "Man står ikke i mål og er redd. Da er man på feil plass" Dette er et sitat fra brevet som Fredrik etterlot seg, da han hadde tatt sitt eget liv.

Det neste er : " At han ikke skjønte det før? At Fredrik ikke ville mer. At det han virkelig tenkte på verken var kunsten eller teorien, men rett og slett å få slippe. Det måtte ha gjennomsyret tilværelsen hans på en måte som gjorde at det ikke lenger fantes andre hensyn å ta, Gjøre det, få det gjort, få en slutt på alt."

Og til slutt: "Alle søndager hadde hun sittet på steinmuren utenfor kirka der hun vokste opp, lyttet til klokkene som ringte til gudsteneste. Til slutt hadde det blitt en rutine, nærmest en tvangshandling. Det måtte liksom være akkurat sånn for å være ordentlig søndag."

En kort liten, lettlest debutbok av en ung forfatter.

11 kommentarer:

 1. Det var tre fine smakebiter. Jeg må si jeg kjenner meg litt igjen i refleksjonene, det er sikkert fler enn meg som har opplevd at venner, kjente eller familiemedlemmer har valgt å ta sitt eget liv. Da tenker man tilbake og forsøker å se om det var tegn der.

  SvarSlett
 2. takk for fin smakebit. denne boken kunne eg tenkt meg å lese :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fine smakebiter:-) Dette høres ut som en bok jeg absolutt kunne tenkt meg å lest. Ha en fin Søndag:-)

  SvarSlett
 4. Takk for smakebitene, virker som en fin bok. Ha en fortsatt fin søndag. :)

  SvarSlett
 5. Takk for smakebitene:) Måtte notere ned denne boken, takk for tips:) Ønsker deg en god søndag:)

  SvarSlett
 6. Den boken skriver jag upp. Låter som något jag vill läsa. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Denne kan det nok være verdt å ta en nærmere titt på.

  SvarSlett
 8. Tack för smakbitarna. Den här boken har jag inte hört talas om tidigare.

  SvarSlett