mandag 23. juli 2012

Kvalshaug, Vidar: TrampolinelandDet ble en novellesamling denne mandagen. Passende lesestoff da vinden uler ute.
Jeg har lenge tenkt at jeg må lese noe av Kvalshaug, da han er opprinnelig fra Averøya, en nabokommune. Trampolineland er en liten samling  noveller, 12 i alt,, med fortellinger fra dagligliv, der det er både normalitet og kaos. Her er det kjærlighet og utroskap, nærhet og mangel på kommunikasjon.

Gripende er "Ørreten i brønnen", der voksnes fantasifortellinger fører til at et barn drukner. Og "Tili hjelper," der den vesle jenta ved en feiltakelse ser en sms på mobilen, noe som etter hvert får alvorlige følger. Og vi leser om den lille niåringen som savner storesøster Lotta, som ble borte etter bruddet mellom foreldrene.

De fleste histroriene skjer i hverdagssamfunnet, med trampoliner i hver hage og alt ser tilsynelatende ut til å være normalt. Og er det ikke slik det er? De færreste har kjennskap til hvordan andre, både familie og naboer, har det, og vi er fortsatt flinke til å skjule vanskelige tanker og følelser. Og voksne er ikke alltid oppmerskomme på at barn lider under disse forholda.  Det er dette novellene handler om. Ikke alle like gode og  tankevekkende, men jeg fant en lesverdig liten novellesamling.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar