søndag 9. september 2012

En smakebit på søndag.


Kate Winslet: The Golden Hat, Talking back to Autism
(Bildet er lånt fra Amazon.com)

Dette er en fantastisk bok om en flott gutt, og en bok om et flott menneske, Kate Winslet, som har startet en aksjon for å få flere kjent med hva autisme er: Golden Hat foundation. Og ikke minst få fram hvilke flotte egenskaper mange barn og unge med autisme har, men som de ikke klarer å uttrykke. Les mer her www.goldenhatfoundation.org.
(Mitt lille barnebarn med autisme er så heldig å ha et godt utviklet språk, noe som gjør at han klarer å gi uttrykk for følelsene sine. Dette er jeg så glad for!) Keli Thorsteinsson, en 11 åring fra Island/Mexico, som var bakgrunnen til at Winslet tok fatt i dette, har ikke språk.(Det er han som er avbildet på bokomslaget sammen med Winslet). Mange deler denne skjebnen.

Denne flotte reiseveska fikk jeg fra min datter og hennes to sønner til min fødselsdag. (Den kan en få kjøpt via Winslets Golden Hat Foundation.)12 kommentarer:

 1. Det er helt klart et viktig tema. Den gangen jeg gikk på gymnaset hadde jeg et prosjekt om autisme i psykologi(hadde det som valgfag), det var meget interessant. Jeg hadde ingen anelse om at Kate Winslet engasjerte seg i temaet, men det syntes jeg er veldig flott. Hun er en dame jeg virkelig har sansen for, hun virker så jordnær og fornuftig.

  SvarSlett
 2. Viktig tema dette og jeg visste heller ikke at Kate Winslet engasjerte seg i dette temaet, veldig bra.

  Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 3. Takk for smakebiten og informasjonen om Golden Hat Foundation. Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 4. Så flott tema du belyser:) Har ikke hørt om Golden Hat Foundation tidligere så takk for at du viser meg informasjon om dem. Ha en riktig fin søndag:)

  SvarSlett
 5. En fin smakebit! det er et utrolig viktig arbeid Golden Hat Foundation gjør. (Og det var en flott veske!)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for informasjonen om denne organisasjonen! Som flere andre her, så visste jeg ikke at Kate Winslet jobbet med dette.

  SvarSlett
 7. Tack för tipset! Det låter som en angelägen bok.

  SvarSlett
 8. Oj, den har jeg ikke hørt om før. Bra tema, jeg kan alt for lite om autisme. Kanskje jeg kan lese denne og du "Ulikhetens pris", så får vi oss litt mer faglig input begge to:) Fortsatt fin søndagskveld utpå vakre Smøla!

  SvarSlett
 9. Så fint du tar opp dette temaet! En bok jeg ikke har fått med meg.

  SvarSlett
 10. Dette var virkelig et flott og sterkt innlegg! Tusen takk for at du delte denne smakebiten, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 11. Så fint at du formidlar denne! Boka er kjempefin, og no finst ho også i norske nettbokhandlar som t.d. Bokkilden, Bokklubben og Haugenbok. Les ho! :-)

  SvarSlett