tirsdag 30. oktober 2012

Boken på vent


http://beathesbokhylle.blogspot.no/2012/10/boken-pa-vent22alt-ma-vike-for-natten.html

Det er så mange som venter, men i dag velger jeg å skrive om "Det som ventet meg" av Parinoush Saniee fra Iran. Boka har fått Boccaccioprisen, og selges over hele verden. Den er på bestselgerlistene i Iran, men også omstridt der. Forfatteren skriver sine inntrykk fra det som har skjedd i Iran fra den islamske revolusjonen i slutten av 70-årene, Iran - Irakkrigen som varte i 8 år, og nå om livet under dagens strenge religiøse styresett.
En annen bok ligger også på vent: "Sirenene i Bagdad" av Yasmina Khadra. Denne  boka handler om Itak under UAS invasjon der. To bøker fra fremmede miljø, men som jeg syns er viktig å lese for å få  litt informasjon om folket i disse landa.

4 kommentarer:

 1. Denne virker veldig spennende og interessant, har denne liggende selv også og ha planer om å få lest den før jul. God bok å ha på vent dette.

  SvarSlett
 2. Denne har jeg også på vent. Tenker også at den skal leses før jul.:) Liker å lese om andre kulturer. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Så interessant bok du har på vent:) Her må jeg jo følge med hva du synes om den etterhvert, kanskje jeg da må få lest den jeg også:)Ha en herlig dag! Likte forresten svarttrosten din:)

  SvarSlett
  Svar
  1. koselig at du likte svarttrosten min! Jeg har planer om å lese boka før jul, så da får vi se om det blir et blogginnlegg.

   Slett