søndag 14. oktober 2012

Milena Agus: Kvinnen fra månen


En smakebit på søndag.
Har vært ute og reist, så det er en stund siden jeg var innom med en smakebit. Nesten to uker i herlige Italia har gjort godt, og smakebiten er fra ei bok med handling fra Sardinia, noe som vel skulle passe nå.
Handlingen starter i 1943, like etter at amerikanerne har bombet Cagliari. Samtidig som vi hører historien om "bestemor", (hele romanen er fortalt av barnebarnet til hovedpersonen), hører vi om utviklinga av de politiske og sosiale forholda på Sardinia i etterkrigsåra.

Veteranen står i en særstilling i boka. Han har hatt stor betydning for bestemor i alle år. Sitatet er hentet fra s.64.
"Allikevel hadde de fortsatt å sove ytterst ute på hver sin kant av sengen og aldri snakke om seg selv, og kanskje var det derfor bestemor aldri kunne glemme de voldsomme følelsene fra de nettene, med armene til Veteranen bak hodet og hånden hans som sov, men likevel var der, og syntes å kjærtegne håret hennes."

Har ikke lest hele boka enda, men jeg liker det jeg har lest. En historie om en spesiell kvinne, om kjærlighet og pasjon, og om hverdagsliv på Sardinia. Lett og godt skrevet, lite forutsigbar og dermed gir den leseren det lille ekstra som gjør at du ikke slipper den så lett.

Og et stort pluss, romanen har ikke så mange sider! Jeg forstår ikke helt hvorfor de fleste bøker skal være på trehundre sider eller mer. da en god forfatter får sagt mye på færre sider. (Kanskje litt kategorisk sagt, da jeg har mange eksempler på gode, tykke bøker).

17 kommentarer:

 1. En del författare verkar behöva många fler ord än andra för att säga något. Jag föredrar de som använder färre :)

  SvarSlett
 2. Enig i deg i at en bok kan være på få sider og likevel være god. 'Ut og stjæle hester' for eksempel selv om jeg absolutt ikke hadde hatt noe i mot at den hadde vært lengre. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er enig i at noen ganger kunne det vært mer! Men det er en kunst å kunne uttrykke mye med få or, syns jeg.

   Slett
 3. Tusen takk for smakebiten, dette virker å være en bok jeg kunne tenkt meg å lese. Du var en av vinnerne i giveawayen min og om du sender meg adressen din på mail til meg(beathe4@online.no) så skal jeg få sendt deg premien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du fikk adressen. Jeg er fremdeles overveldet over at jeg vant, og gleder meg til bøker i postkassa.

   Slett
 4. Tusen takk, jeg skal sende adressen min. Så koselig da!

  SvarSlett
 5. dette høres ut som en skikkelig fin bok :) har aldri hørt om den før nå.
  takk for tipset :)

  SvarSlett
 6. Det hørtes ut som en nydelig ferie!
  Boken var ukjent for meg men fristet likevel. Takk for tips og ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 7. Så herlig med ferie i sydligere strøk - kom selv tilbake fra Tyrkia nå nylig, og varmen gjorde godt : ) Takk for interessant smakebit, samt din beskrivelse av boken : ) Fikk lyst til å kikke mer på den : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg samler inntrykk fra feriene både i hodet og på papiret.(Akvareller, tegninger) Fint å ta fram senere.

   Slett
 8. Tack för smakbiten. En okänd bok för mig!

  SvarSlett
 9. Hei Åslaug,
  Det hørtes herlig ut med 14 dager i Italia, dit kunne jeg godt tenkt meg å reise en dag selv. Smakebiten fikk meg til å tenke på en ungdomsbok jeg leste for litt siden, hvor hovedpersonen fikk vite mer om bestemorens liv som ung kvinne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg blir aldri lei av Italia, som nok er mitt favorittland å reise i. Har foressten laget en liten "reiseskildring" via akvareller, som jeg la inn på bloggen min. Sitter og nyter finværet og høstfargene ute mens jeg skriver. Ha en fin høstdag du også.

   Slett
 10. Jag tror jag läser samma roman just nu! På svenska heter den "Onda stenar", men det måste ju vara samma.

  SvarSlett
 11. Så fint at vi leser samme bok. Hva mener du om den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jag tycker om den. Jag har väl läst ungefär halva hittills, men jag tror nog jag läser ut den i kväll.

   Slett