søndag 11. november 2012

En smakebit på søndag


Denne gangen blir det en kort, liten smakebit av ei bok jeg skal lese snart,"Søstre i gode og onde dager" av Ann Brashares. Det er en ungdomsbok i en serie om "Jenter i jeans". Boka er med i Bokbloggturneen, og jeg skal anmelde den i desember. Det er ikke blitt så mye lesing denne uka, da jeg har vært barnevakt for lille barnebarnet på 2 år. Men i morgen drar jeg tilbake til den "ytterste nøkne ø" der jeg bor, og da skal jeg tenke framover mot advent og julegaveplanlegging. Og lesing av noen av alle bøkene som venter!


Utdraget er fra begynnelsen, s 15:

"Carmen kunne huske at hun en gang , da hun var tretten, snudde sg mot Tibby med et CosmoGirl blad i den ene hånden og en kajalblyant i den andre og erklærte at hun aldri, aldri ville bli lei av å sminke seg. Vel det skulle vise seg at det ikke stemte helt."

28 kommentarer:

 1. Så koselig å være barnevakt:-) Denne boken høres ut som noe jeg vil lese, fin smakebit og ha en fortsatt fin søndag.

  SvarSlett
 2. Å shit! ........ Kom akkurat på at jeg må lese en bokbloggerturnee bok som skal blogges om nå til uka. Kanskje på tide å finne den frem, hehe:)Skal også lese denne, gleder meg. Har lest første boken om disse venninnene og buksa:) Likte den godt:) Sett filmen også, likte den også jeg:)Så blir spennende å lese om nå når de er blitt litt eldre.

  Barnevakt for en 2 åring, ja da ser jeg for meg at du har du hatt en turbo helg, så herlig!:)Elsker den alderen der, de er virkelig nysgjerrig på verden da!Kos deg på den "ytterste nøkne ø". Takk for smakebiten og jeg gleder meg til å høre mer om boken!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal også skrive om en bok denne uka: Charliblogg. Er tilbake på øya nå.

   Slett
 3. Ja, det blir lite lesing med en to-åring å passe :)
  Fin smakebit, kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å komme i gang. Men et par andre bøker står på vent først!

   Slett
 4. Jeg skal også lese denne i forbindelse med bokbloggturneen. Jeg gleder meg helt vilt til å lese den:))). Jeg leste resten av serien i sommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at flere leser og skriver om de samme bøkene! Resten av serien er ukjent for meg.

   Slett
 5. Herlig smakebit!! Og tusen takk for den koselige kommentaren hos meg i går! Håper det ble en flott dag for både deg og lillegutten som fikk hjem pappaen sin :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var stor stas. Godt gjort at det er full klaff etter to minutter når han er borte så lenge!

   Slett
 6. Hi hi, morsom og ganske treffende smakebit :-)

  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal bli fint å komme i gang med boka!

   Slett
 7. Ibland finns det bättre saker att ägna sin tid åt än läsning. Ibland :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det finnes en balansegang!

   Slett
 8. Fornøyelig smakebit- men jeg liker bildene dine på sida her enda bedre ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du liker bildene mine. Gleder meg til i morgen, for jeg er midt inne i en pastell som jeg er spent på å få resultat av.

   Slett
 9. En fin smakebit! :-) Jeg har begynt å få jul inn i hodet :-) Det betyr at jeg har begynt å tenke på julegaver, julebrev og organiseringen av juledagene. Det er en av mine favoritt tider på året, så jeg har absolutt ingen ting i mot å begynne å tenke sånn :-) Det er gøy å prøve å finne på noe som vil glede andre :-)
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Advent og jul betyr mye for meg, på grunn av et avbrekk i svarteset tida, mye lys og farger, gode lukter og litt ekstra stell i huset.

   Slett
 10. Takk for smakebiten : ) Ble litt overrasket da jeg leste at du har barnebarn - du ser ikke ut som en bestemor i alderen!Kan tenke meg at du er en kul bestemor ; )

  Vi har serien "Jenter i jeans" i biblioteket der jeg jobber - har sett den ene filmen, men ikke lest bøkene. De ser litt vel sukkersøte og girlie-aktige ut på forsiden til at jeg i det hele tatt har latt meg friste. Men vet de er populære blant flere av jentene.

  Med andre ord er ikke Anne Brashares sine bøker jeg tenker jeg kommer til å lese fra begynnelse til slutt selv, men kikke på de for om mulig formidle de i biblioteket.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda, bestemor til mange gutter og jenter. Jeg har ikke hørt noe om disse bøkene før, så det er nytt bekjentskap. Har lest mye barnebøker til barn og barnebarn gjennom tidene, men ikke lest mange ungdomsbøker på lenge, så Bokbloggturneen ble bra for meg.

   Slett
 11. Tack för smakbiten! Ja, barn och barnbarn går ju före läsning. För det mesta;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok sånn det må være! Men det kan jo kombineres om en leser barnebøker til dem.

   Slett
 12. Jeg håper du har hygget deg sammen med barnebarnet :) Disse bøkene kjenner jeg til, men jeg har ikke lest serien selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har vært noen fine barnepassedager, har lest mye Emma og Thomas og byggmester Bob.

   Slett
 13. Ann Brashares er hun som skrev den boken Sjelevandreren som jeg kjøpte forleden.. Spennende.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun er helt ukjent for meg, så jeg gleder meg til å lese de.

   Slett
 14. For en fantastisk smakebit! Kjente jeg ble skikkelig nysgjerrig på boken nå :) Og det er ikke lett å gå lest med en liten i hus, men det er veldig koselig da :) Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 15. Er kommet tilbake til øya nå, så da blir det lesing igjen.

  SvarSlett