tirsdag 11. desember 2012

Ann Brashares: Søstre i gode og onde dager
Denne ungdomsromanen er en av bøkene i Bokbloggturneen i høst. www.bokbloggturneen.no

Ann Brashares har tidligere gitt ut fire bøker om de fire venninnene Carmen, Tibby, Bridget og Lena.
 Jentene har vært bestevenninner siden de ble født med tre ukers mellomrom. Mødrene deres gikk på same svangerskapskurs og jentene har vokst opp i nærheten av hverandre. Vennskapet de deler er sterkt og ubrytelig og har alltid vært en solid grunnpilar i livene deres – når alt annet har gått på tverke, har jentene alltid stilt opp for hverandre.

Nå er de blitt voksne, og Tibby har flyttet til Australia, sammen med kjæresten Brian. De skal være borte tre måneder. Tida går, og de korte og etter hvert fraværende meldingene fra Tibby får de andre venninnene til å lure på hva som skjer. Men en dag får de invitasjon til å møtes i Hellas, på Santorini, der de har vært tidligere. Full av glede og forventning drar de dit, men der møter det er trist beskjed, Tibby er funnet druknet i sjøen.
Vi følger nå de tre venninnene hver for seg, med sine ulike måter å sørge på. De får alle tre et nytt syn på eget liv, og planer som var selvfølgelige før, endres. Tibby har skrevet brev til dem før hun døde, og de skal åpnes på bestemte dager fram i tid. Det siste brevet fra Tibby fører dem sammen på en gård i Pennsylvania.  Her får Carmen, Bridget og Lena endelig høre hva som har skjedd med Tibby i tiden i Australia og hva som førte til at hun døde.
Romanen har et godt "driv", du blir grepet av det som skjer og du klarer ikke å stoppe før du vet mer.
Dette er en spennende ungdomsroman, med innhold til ettertanke. Her er det kjærlighet, vennskap, omsorg, sorg og tvil. Boka er enkelt skrevet og lettelest. Trass i over 440 sider, tror jeg at ungdom fra 16 år vil sette pris på en slik roman.  Den kan leses uavhengig av de fire første, slik som jeg har gjort, men den blir selvfølgelig en fin avslutning av serien for de som har fulgt jentene i mange år.

2 kommentarer:

  1. Har nettopp lest sjelevandreren av samme forfatter. Håper det kommer en bok 2. Får vel og ta en titt på de andre bøkene om det kan være int. Ha en fin tirsdags kveld :)

    SvarSlett
  2. Takk for anbefaling :)

    Fin tirsdag!
    klem

    SvarSlett