tirsdag 8. januar 2013

Hanne Richardt Beck: Om det så gjelder                                                    www.beathesbokhylle.blogspot.com


Beathe inviterer hver tirsdag til å skrive om en bok som ligger på vent. Jeg må prioritere blant alle som venter, og jeg velger denne:" Om så det gjelder". Den er skrevet av danske Hanne Richardt, som debuterte i 1993. Boken er en kjærlighetsroman, iblandet krim og historie.

Sitat fra bokens bakside: "Tre unge mennesker, søskenparet Viggo og Vita, og vennnen Max møtes i Brønshøj i 1933. Det er tid med vennskap og forelskelse, lengsler og indre kaos. Men under overflaten ulmer krigen og spenningen mellom dem."
Og videre om boken:" en roman om hemmeligheter og løgner, om vinnere og tapere, om kjærlighet og besettelse - og et ufattelig svik."

Boken er i nær slekt med TV-serien Krøniken og filmen Flammen og Citronen.

Gleder meg til å lese denne.

14 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en fin og en spennende bok. Fint tips :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Må lese noen danske bøker nå!

   Slett
 2. Denne har jeg ikke hørt om, men virker som en fin bok. Tusen takk for boktips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fant den helt tilfeldig, men nettopp da kan en gjøre kupp.

   Slett
 3. Flammen og Citronen er jo fantastisk, så dersom denne sammenlignes med det mesterstykket, ja så lover det jo mildt sagt bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese den, har store forventninger.

   Slett
 4. Kjærlighet og krim, iblandet historiske fakta, det høres ut som en bok for meg :)

  SvarSlett
 5. Så mye gode lesetips jeg fikk idag, denne må jo også rett på lista:) Gleder meg å høre mer om den:) Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 6. Denne virker spennende og fin...

  SvarSlett
 7. Dette synes å være akkurat en slik type historie jeg liker å lese!

  SvarSlett
 8. Så kjekt at du stakk innom Mørkerommet! Hjarteleg velkommen tilbake, og eg kjem nok tilbake hit også. Likar maleria dine, og bøker er ei av mine hovudinteresser!

  Gler meg til å lese di vurdering av "Sluk". Har nett lest den ferdig sjølv, og det er alltid interessant å lese andre sine vurderingar av tekstar ein kjenner.

  SvarSlett
 9. Denne har jeg lest, og den var jammen ikke verst! Fin bok å ha på vent :) SV:Tusen takk for fine ord, Åslaug!! Ja, nå må jeg bare stå på - det er en ny erfaring, men jeg er sikker på at det blir spennende og bra til slutt :)

  SvarSlett