onsdag 30. januar 2013

Mitt tematips, en feelgoodroman: Ketil Bjørnstad: Til musikken

 

Dagens tematips fra bokbloggeir er en feelgoodroman.

 
 
Jeg velger i dag Ketil Bjørnstads "Til musikken". Dette var en bok jeg koste meg med, ikke minst på grunn av musikken! Les her hva jeg skrev om den på bloggen min:
 

Jeg har alltid hatt respekt for Bjørnstad som forfatter og ikke minst musiker. Og denne boka er virkelig til musikken. Den handler om unge pianotalenter som lever for musikken og målet er å debutere tidlig. Men de er også rivaler og konkurrerer seg i mellom om å bli den beste. De kaller seg Unge Pianisters Samfunn. Hovedpersonen Aksel Vinding forelsker seg i Anja Skoog, kanskje det største pianotalentet blant dem. Men Anja er på en måte på sidelinja, da hun er sterkt knyttet til en far som driver henne framover og har fullstendig makt over henne. Aksel har mistet sin mor på en dramatisk måte, og faren, søsteren og Aksel sliter med tapet på ulik måte, og hver for seg.

"Til musikken" handler om familier som ikke fungerer, om er ungt begjær og ulykkelig kjærlighet, men først og fremst om musikk. Jeg måtte hente fram Shuberts C-dur kvintett og Ravels G-durkonsert mens jeg las, noe som gjorde lesningen til en stor opplevelse. En bok jeg anbefaler til alle, men særlig til elskere av klassisk musikk.

6 kommentarer:

 1. Denne boka likte jeg også svært godt. Har ikke blogget om den. Likte Elven også, samme serie.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hele trilogien falt i smak, sjøl om den første var best.

   Slett
 2. Kuuuult! Dette var et skikkelig artig tips. Likte historien med en gang. Ble nysgjerrig. Har kun hørt om Bjørnstad som musiker før. At han også skrev skjønnlitterære bøker var nytt for meg. Takk for fint bidrag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bjørnstad har skrevet mange romaner, og jeg anbefaler dem varmt. Han har god menneskekunnskap og skriver lett og godt.

   Slett
 3. Bjørnstad må jeg definitivt lese noe av forstår jeg, ble også nysgjerrig og skal sjekke ut bøkene. Tusen takk for fint tips!

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Bjørnstad har ord på seg for gode bøker :)

  SvarSlett