søndag 10. februar 2013

En smakebit på søndag : Usynlige hender

En smakebit på søndag, 10. februar.

Tida er kommet til en smakebit på søndag igjen. Mari i Flukten fra virkeligheten står bak dette, og du kan lese smakebiter fra flere bøker på hennes blogg. http://gronneskoger.blogspot.no/

Flukten button by parajunkee


 
 
 
Denne søndagen velger jeg å skrive en liten smakebit fra romanen "Usynlige hender" av Stig Sæterbakken.  Jeg leste en roman av han like etter at han døde i 2012, "Gjennom natten", og denne romanen var svært gripende og godt skrevet. (Skrev om den på bloggen min da.)

Usynlige hender handler om politibetjent Kristian Wold som blir satt på en forsvinningssak. Saken er i ferd med å henlegges, men da mor til hun som er forsvunnet ber om at han tar opp saken, sier han ja,. Det utvikler seg til et forhold mellom de to, men så skjer ting de ikke har kontroll over. Jeg har bare så vidt bladd i boka, så mer vet jeg ikke. Men en liten smakebit fra s. 10. Politibetjenten har akkurat møtt moren.:
"Det var et skuespill. Det var noe innstudert over det hele, hele samtalen, hennes fortvilte forlangender like mye som mine ynkelige unnvikelser. Ja, selv hun, alt hun sa, hadde et avskyelig preg av spillfekteri, av replikker lært utenat, av tirader, av oppramsing: hun hadde sagt alt dette før, hun hadde sagt det hundre ganger før, hun hadde overøst mine kolleger med det hver eneste gang hun hadde hatt anledning til det, hver eneste gang noen av dem hadde kommer innen rekkevidde av henne."

Nå gleder jeg meg til å lese denne romanen!

 

10 kommentarer:

 1. Har enda ikke lest noe av Sæterbakken,men det har jeg abolsutt tenkt å gjøre noe med. Tusen takk for smakbebit og boktips! Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten. Jag har inte läst Sæterbakken, men han verkar ha varit en intressant författare.

  SvarSlett
 3. Har hørt så mye bra om denne forfatteren, men enda ikke knotet meg til å lese noen av hans bøker. Denne virket da veldig spennende:) Takk for smakebit og ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Den sätter jag upp på läslistan!

  SvarSlett
 5. Leste Besøket av Sæterbakken i lesesirklene i Trondheim i fjor. Liker skrivemåten hans. Vil lese mer, men ikke når som helst. Fin søndag til deg..)

  SvarSlett
 6. Takk for fin smakebit! Det var en vakker og tiltalende forside, så bare den fikk meg til å ville lese boka :)
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 7. Jeg liker smakebiten, den tegner et godt bilde av en mor som, helt forståelig, er ganske desperat.

  SvarSlett