tirsdag 12. februar 2013

Boka på vent: Den glemte vals

Mange bøker ligger på vent, og et par dager nå har en av mine søstre og svogeren min jobbet hele dagene med å utvide bokhyllen min. Når den blir ferdig i kveld skal jeg rydde og sette inn alle bøkene som ligger rundt omkring på stua. Og endelig få alfabetisert  resten!

Denne ukes ventebok er skrevet av Anne Enright, en irsk forfatter.  Bokens hovedperson, Gina, treffer Seán for første gang i sin søster innflytningsparty. De møtes ved flere anledninger, og etter hvert, til tross for at de er bundet på hver sin kant, innleder de et forhold. "Den glemte valsen" handler om begjær og tiltrekning, om utroskap og samspill. Anmelderne sier bl.a:
«I angrende, vittig, uforutsigbar og medfølende prosa, uttrykker Enright de subtile og bevegende nyansene av menneskelig samspill.» Jeg har også lest "bokkaretes" vurdering av denne boka, fra sist sommer, og det er derfor med stor glede jeg vil lese denne boka så snart jeg er ferdig med de jeg er midt inne i. Se hennes omtale her:  http://bokkarete.blogspot.no/2012/07/den-glemte-vals-uforglemmelig-bok.html

2 kommentarer:

  1. Denne har jeg lurt veldig på å lese men så har den gått litt i glemmeboken igjen, så tusen takk for påminnelsen. Ser frem til å høre hva du synes om den når du har fått lest den.Sniker meg inn å lese omtalen til Karete på veien "hjem". Ha en fin kveld:-)

    SvarSlett
  2. Dette høres ut som en bok jeg vil like. Takk for supert tips. Og takk for at du nevnte en flott blogg jeg ikke har vært innom før. Kjekt med nye blogger på blogglisten min :)

    SvarSlett