onsdag 27. februar 2013

Mitt tematips. Mino Aquiles Portoguesa.


 
mitt tematips


Bokbloggeir kommer hver uke med et nytt tema som vi kan henge oss på. Denne uka er det Verdens herligste romanfigur.


 
 
Den første forfatteren som slo meg var Gert Nygårdshaug, som har noen utrolig spennende og artige bøker. Han har skrevet en trilogi som var både gripende og spennende, og fantastisk fascinerende.   Den består av bøkene:
Mengele Zoo
Himmeltreets muligheter
Afodites basseng

Og min fabelaktige helt ble Mino Aquiles Portoguesa fra Sør Amerikas regnskoger. Han er hovedpersonen i Mengele Zoo, men dukker også opp i de andre bøkene. På grunn av en katastrofe i landsbyen blir han eneste overlevende, men som målrettet og intelligent, blant annet ekspert på sommerfugler, og av erfaring fra oppveksten i jungelen, klarer han seg. Men han er også en terrorist, på vegne av jorda og miljøet. Så her blir terroristen din klare favoritt. Du blir konfrontert med hvilke verdier som skal prioriteres, og Mino ble for meg en stor helt da jeg leste bøkene. Om jeg kan kalle han en "herlig romanfigur" kan nok diskuteres, men likevel!

Og når jeg først er inne på Nygårdsahaug må jeg nevne boka Chimera, der det også er en flott romanfigur., Carl Ivar Lyngvin. Denne boka har jeg skrevet om på bloggen min sist år. Chimera

10 kommentarer:

 1. Dette er de bøkene av Gert Nygaardshaug jeg har bestemt meg for å lese først. Det avslører at jeg ikke har lest et ord av Nygaardshaug, men han hars stått så trofast på leselisten min i flere år :-) Jeg MÅ, snart, begynne på dem - tenker jeg. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare sett i gang. Han er fornøyelig og god. Men også litt spesiell.

   Slett
 2. Har denne forfatteren på listen min så jeg får begynne å kjøpe inn en bok til å begynne med for å se om det er noe for meg, men er veldig nysgjerrig på denne forfatteren. Tusen takk for tips

  SvarSlett
 3. Ojoj ... Enda en Gert Nygårdshaug figur. Tror jeg må sjekke opp dette. det virker som om jeg har gått glipp av noe? Tusen takk for fint bidrag til Mitt Tematips. Det er behørig delt på facebook og twitret ut i verden.

  SvarSlett
 4. Ah, Nygårsdhaug. vet du, min føste lydbok var Mengele Zoo, som jeg kjøpte på en kjøretur fra Trondheim til Lødingen i Nordland. Lang tur--men jeg ble så trøtt av å høre lydboka at jeg måtte stoppe å sove i veikanten.. Så det ble med det. Men jeg skal den frem igjen en dag, kanskje i papir.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går an å prøve igjen. Ofte er det bedre med papirutgave, syns jeg. Brukte mye lydbok den tiden jeg helgependlet 6-7timer hver vei til og fra jobb,i en periode på to år.

   Slett
  2. He-he... For meg var det helt motsatt! Jeg prøvde å lese den, men klarte aldri å komme skikkelig i gang. Jeg visste jo at den virkelig var bra (den ble kåret til tidenes beste norske roman av Dagbladets lesere det året, trur jeg... Litt tynn is her!)- og da de fikk den inn som lydbok på biblioteket og jeg begynte å høre på den, var jeg frelst!!
   Uansett format så er det verdt å gi den et forsøk!!

   Slett
 5. oooh denne har eg sååå lyst å lese :D

  SvarSlett
 6. Godt tips og fin påminning. Mengele Zoo bør lesast ein gong. Chimera har eg lest, den var knallgod!

  SvarSlett
 7. Har lest flere Gert Nygårdshaug bøker og synes han skriver utrolig morsomt og spesielt. Denne ligger på nattbordet sammen med Chimera men har ikke fått begynt på noen av de enda.

  SvarSlett