onsdag 20. mars 2013

Alexandra Beverfjord: Kronprinsen

."Kronprinsen - kriminalroman" av Alexandra Beverfjord

Første boka til Beverfjord, "Kretsen", var utrolig bra. Så nå så jeg fram til å lese den andre boka hennes, "Kronprinsen".

Et ungt par, han norsk og hun datter av en imam, blir funnet drept og hengt i Sofienbergparken i Oslo.  Mistankene om æresdrap forsvinner fort når det noen dager seinere blir funnet et kjærestepar - han innvandrer og hun norsk -   drept og partert i en annen park. Nå brer uhyggen seg i hovedstaden.


Journalistene Joakim Lund Jarner og Agnes Lea jobber med saken for Nyhetsavisen. Joakim har et  injuriesøksmål mot seg, som han også må håndtere. Sammen med videofotografen og hackeren Isa Engh, finner de fram til en mørk underverden, med nynazisme og korrupsjon i høyere kretser. Det har vært en kamp mellom nynazistene og antinazister i lengre tid, og etter hvert rulles det opp gamle saker der det viser seg at Joakims søster Iben var et av ofrene.

Her er det også andre saker som viser seg å henge sammen med disse drapene.  En næringsminister blir utsatt for et mystisk innbrudd. Det viser seg at han har fortid i nazisme. Vi møter den klarsynte Sara Bakke, som via bruk av åndebrett får beskjed om at en av de andre spititistene er i fare, noe som viser seg å være riktig. Joakim Lund Jarner tar ikke slike signal alvorlig. Her skjer det etter hvert mye, og det uvikler seg til å bli en spennende krim.Men den første delen av boka var forholdsvis stillestående og til dels kjedelig, kanskje på grunn av alle detaljbeskrivelsene
Beverfjord skriver imidlertid godt og lettfattelig, og da boka har korte kapittel, noe jeg som regel liker best, er den absolutt lesverdig. Jeg håper hun skriver flere bøker om Joakim, Agnes og Isa, da dette kan utvikle seg til å bli et godt etterforskningsteam!

Gyldendal 2012
320 sider

4 kommentarer:

 1. Det var da voldsomt til bestialske drap...jeg er ikke så glad i krim. Syntes mordene ofte er noe overdrevet og det ene drapet etter det andre...men kanskje skal jeg lese krim i påsken. Er litt av lesemodus for tiden, men den kommer nok igjen.

  SvarSlett
 2. Leser grov krim, men etter noen bøker blir det veldig godt med noe romantisk eller virkelighetsnært. Jeg blir derfor en slags "periodeleser" av ulike sjangere. Ha en fin førpåske! Leselysten dukker nok opp igjen!

  SvarSlett
 3. Dette hørtes spennende ut!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 4. Ja, denne likte jeg. Ikke så dyptpløyende, men spennende.:)

  SvarSlett