tirsdag 5. mars 2013

Boken på vent: Andre Brink: Unntakstilstander


 
 
                                              Det er tirsdag, og ny dag for Boken på vent.

 
"Unntakstilstander" av André Brink
Jeg er på vei hjem i dag, etter nesten tre uker hjemmefra. Drar fra Bodø om en time i morges, og skal ta Kystekspressen videre fra Trondheim til Smøla.  Her har jeg god tid til å  lese, eller ta fram PCen. Hjemme venter flere bøker fra biblioteket, med fornyet lånefrist! En av dem er Andre Brinks "Unntakstilstander. Jeg har lest flere bøker av Brink, og syns han er en eminent forfatter. Så denne boka gleder jeg meg til å lese! Da boken er hjemme, låner jeg omtale fra Den Norske Bokdatabasen:

"En forfatter mottar et manuskript til en kjærlighetsroman fra en ung kvinne som ikke lenge etter begår selvmord. Hennes fortelling blir aldri utgitt, men lar ikke forfatteren i fred. Han får tak i dagboken hennes, og med den som utgangspunkt prøver han å skrive sin egen kjærlighetsroman.En roman som samtidig skal belyse den politiske situasjonen i dagens Sør-Afrika. Han avbrytes imidlertid stadig av hendelser som kampem mot apartheid bringer ham opp i. Og etter hvert kommer han i konflikt med seg selv: Hva er riktig å prioritere - forfatterskap eller politikk? © DnBB AS"
 

8 kommentarer:

 1. Høres ut som en sånn bok som jeg liker å lese. Spent på å høre om du likte den :) Ha en fin tur hjem til Smøla :)

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest noe av Andre Brink, men det ser det jammen ut som jeg må endre på. Takk for et flott tips og ha en riktig god reise!

  SvarSlett
 3. Spennende! Jeg har planer om å lese både Brink og Coetzee i år. Denne boka virker perfekt for mitt "prosjekt."

  SvarSlett
 4. Dette virker som en spennende bok. God tur hjem. Har de fått trådløst nett på Kystekspressen nå?

  SvarSlett
 5. Takk for tipset. Brink er på plass i bokhylla, men eg har tilgode å lese noko av han. Har du eit framlegg om kva bok eg bør lese av han? Ha ein fin kveld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Både "Hvit tørketid" og "Andre side av stillheten" er gripende bøker. Anbefaler begge.

   Slett
 6. Har ikke lest noe av denne forfatteren men denne boken virket veldig spennende så jeg noterer meg navn og tittel. Håper du har hatt en fin reise hjemover i dag.

  SvarSlett
 7. Andre Brink har eg av ukjente årsaker enda ikkje lese. Denne boka fekk meg til å ynskje å gjere noko med det! Takk for spanande tips :)
  Pia

  SvarSlett